FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnivaju se savjetovališta za potrošače u Zagrebu, Osijeku i Splitu

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva idući će tjedan objaviti javni poziv za dodjelubespovratnih sredstva u sklopu Projekta osnivanja Savjetovališta zazaštitu potrošača u Zagrebu, Osijeku i Splitu, najavili su danas izMinistarstva.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva idući će tjedan objaviti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstva u sklopu Projekta osnivanja Savjetovališta za zaštitu potrošača u Zagrebu, Osijeku i Splitu, najavili su danas iz Ministarstva.

Tim projektom Ministarstvo udrugama za zaštitu potrošača dodjeljuje bespovratna sredstva za pružanje organizirane pomoći potrošačima s ciljem zaštite interesa potrošača te stjecanju osnovnih znanja o obvezama, pravima i zaštiti potrošača.

Za realizaciju Projekta, Ministarstvo je osiguralo bespovratna sredstva u iznosu od 311 tisuća kuna po Savjetovalištu.

Projektom se osnivaju kombinirana savjetovališta za zaštitu potrošača koja će pružati opće i specijalizirane savjete iz područja zaštite potrošača 40 sata tjedno za potrošače cijele Hrvatske. Svako savjetovalište osim voditelja savjetovališta koji je zadužen za pružanje općih savjeta mora imati stručnjake za određena područja.

Udruge za zaštitu potrošača koje su registrirane sukladno Zakonu o udrugama moraju ispunjavati osnovne uvjete: izvod iz registra udruge, statut udruge, odluku o osnivanju savjetovališta, nacrt pravilnika o radu savjetovališta, program djelovanja za određeno područje zaštite potrošača (zdravlja, trgovine, financija , itd.) popis stručnih osoba koje će raditi u savjetovalištu, dokaz o osiguranom prostoru te ispunjavati posebne kriterije.

Javni poziv i obrazac zahtjeva Projekta bit će sljedeći tjedan objavljeni u tisku i na internetskoj stranici Ministarstva www.mingorp.hr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙