FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uključena nuklearka Krško

KRŠKO/ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Nuklearna elektrana Krško(NEK) danas, u 12,38 sati, ponovno je uključena u elektroenergetskisustav, nakon što je jučer prije podne, u tijeku provedbe redovnogtestiranja ventila turbine, došlo je do automatskog zaustavljanja radaelektrane.
KRŠKO/ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Nuklearna elektrana Krško (NEK) danas, u 12,38 sati, ponovno je uključena u elektroenergetski sustav, nakon što je jučer prije podne, u tijeku provedbe redovnog testiranja ventila turbine, došlo je do automatskog zaustavljanja rada elektrane.

Elektrana je u fazi dizanja snage te će se prema predviđanjima do kraja današnjega dana postići punu snagu, priopćeno je iz NEK-a.

Nuklearna elektrana "Krško" ispala je iz rada jučer u 9,25 sati za rutinskog testiranja elektrane u radu.

Pri ispadu elektrane iz rada svi su sigurnosni sustavi djelovali ispravno i i bez utjecaja na okoliš i ljude, ističu iz nuklearke u Krškom.

Prema informacijama iz HEP-a, pri ispadu iz rada NEK-a nije bilo nikakvih poremećaja u elektroenergetskom sustavu i opskrbi potrošača strujom jer su u rad odmah bili uključeni HEP-ovi dodatni raspoloživi hidrokapaciteti.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙