FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svi podaci o poduzetničkim i slobodnim zonama na jednom mjestu

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Svi podaci o 93 poduzetničke i 15slobodnih zona, uključivo i podatci o površini zemljišta, komunalnojpovezanosti, dostupnosti slobodnog prostora u pojedinoj zoni, tvrtkamakoje u njima djeluju s brojem zaposlenih i sl., od danas se nalaze naposebnoj web aplikaciji na stranici Ministarstva gospodarstva, rada ipoduzetništva zone.mingorp.hr.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Svi podaci o 93 poduzetničke i 15 slobodnih zona, uključivo i podatci o površini zemljišta, komunalnoj povezanosti, dostupnosti slobodnog prostora u pojedinoj zoni, tvrtkama koje u njima djeluju s brojem zaposlenih i sl., od danas se nalaze na posebnoj web aplikaciji na stranici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva zone.mingorp.hr.

Ministarstvo je istodobno uputilo javni poziv svim županijama, gradovima i općinama za "Projekt izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u 2005. godini.

Za taj projekt ove godine je izdvojeno 90 milijuna kuna, što se uz sredstva fondova povećava na 120 milijuna kuna, kazao je pomoćnik ministra za mala i srednja trgovačka društva i zadruge Ivan Bračić na današnjoj konferenciji za novinare. Lani je, podsjetio je, za zone bilo izdvojeno 55 milijuna kuna.

Temeljem tog Projekta Ministarstvo će dodjeljivati nepovratna financijska sredstva za poticanje i bržu izgradnju poduzetničkih zona.

Gornji, kao i donji iznosi nisu limitirani, ističe Bračić dodajući da će se sredstva odobravati za izrade projektne dokumentacije, izgradnju infrastrukture u zoni te privođenja svrsi objekata koji se nalaze u poduzetničkoj zoni ili njihova uklanjanja.

Ministarstvo, kaže Bračić, očekuje da će do kraja godine biti ukupno 170 poduzetničkih zona, čime se jača hrvatski razvoj, konkurentnost i povećava zaposlenosti.

Po podacima sa te stranice, osim osnovnih podataka za svaku zonu, mogu se doznati i podatci o olakšicama na pojedinim područjima, kontaktni telefoni i osobe i sl.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙