FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za nove radijske i televizijske koncesije

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska bi uskoro trebala bitibogatija za devetnaest novih lokalnih radio postaja i tritelevizijske, nakon što je Vijeće za elektroničke medije danasraspisalo javni natječaj za dodjelu slobodnih koncesija.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska bi uskoro trebala biti bogatija za devetnaest novih lokalnih radio postaja i tri televizijske, nakon što je Vijeće za elektroničke medije danas raspisalo javni natječaj za dodjelu slobodnih koncesija.

Predsjednik Vijeća Denis Peričić smatra vrlo vjerojatnim da će biti velikog zanimanja za otvorene koncesije jer je u odabranom frekvencijskom području unaprijed bilo zainteresiranih.

Radijske koncesije dodjeljuju se za gradove Viroviticu, Pazin, Knin, Bjelovar, Pakrac, Ploče, Čabar, Varaždinske toplice, Krapinu, Nin, dio Obrovca, šire područje Benkovca, Solina, Varaždina i Rijeke, područje Banovine, općine Donji Lapac i Lastovo te područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Televizijske koncesije bit će dodijeljene za područje gradova Dubrovnika i Šibenika te Primorsko-goransku županiju.

Godišnje naknade za radijske koncesije iznose od 2.000 do 20.000 kuna ovisno o broju stanovnika na određenom području, a dodjeljuju se na razdoblje od četiri godine.

Televizijske koncesije dodjeljuju se na razdoblje od pet do sedam godina, a naknada po godini stoji od 18.000, pa do 80.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙