FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: županijske vlasti o zemljišnom prijeporu u Dežanovcu

BJELOVAR, 4. travnja 2005. (Hina) - U Bjelovaru je zbog blokada cesta uKončanici i Dežanovcu, koje su prošli tjedan organizirali članoviNezavisnih hrvatskih seljaka (NHS), danas održana izvanredna sjednicaPoglavarstva Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je župan DamirBajs izjavio da su mu čelnici Ministarstva poljoprivrede potvrdili dajedino to ministarstvo može raskinuti ugovor o 20-godišnjoj koncesijina 742 hektara zemlje potpisan s tvrtkom "Poljodar tim" 1999.
BJELOVAR, 4. travnja 2005. (Hina) - U Bjelovaru je zbog blokada cesta u Končanici i Dežanovcu, koje su prošli tjedan organizirali članovi Nezavisnih hrvatskih seljaka (NHS), danas održana izvanredna sjednica Poglavarstva Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je župan Damir Bajs izjavio da su mu čelnici Ministarstva poljoprivrede potvrdili da jedino to ministarstvo može raskinuti ugovor o 20-godišnjoj koncesiji na 742 hektara zemlje potpisan s tvrtkom "Poljodar tim" 1999.

NHS je blokadom tražio da se državna poljoprivredna zemlja predviđena za koncesiju sa 742 smanji na 200 hektara kako bi više seljaka ostvarilo pravo na zakup ili kupnju zemlje.

On je rekao kako očekuje da ministar Čobanković dođe u Dežanovac i u nazočnosti općinskih i županijskih predstavnika objasni ljudima tko je za što mjerodavan i da se napokon izda suglasnost da se utvrdi je li koncesija valjana.

Općinski načelnik Dežanovca Damir Valečić rekao je da spomenuta 742 hektara općina nije ni smjela uvrstiti u Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem ako Ministarstvo ne raskine ugovor koji traje do 2019.

Na sjednici je napomenuto kako je općina pokrenula inicijativu da Ministarstvo raskine ugovor, ako je to moguće, jer i općina i Županija želi da što više seljaka ostvari pravo na kupnju ili zakup državne zemlje. Općina to, kako je rečeno, želi riješiti pravnim putem, a ne blokadom prometnica, kao što to radi NHS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙