FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bajs: Ministarstvo poljoprivrede jedino može raskinuti koncesiju

BJELOVAR, 2. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede jedinomože raskinuti 20-godišnji ugovor o koncesiji za 741 hektar zemljištakoji je potpisalo 1999. s daruvarskom tvrtkom "Poljodar", rekao je nadanašnjoj konferenciji za novinare bjelovarsko-bilogorski župan DamirBajs.
BJELOVAR, 2. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede jedino može raskinuti 20-godišnji ugovor o koncesiji za 741 hektar zemljišta koji je potpisalo 1999. s daruvarskom tvrtkom "Poljodar", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Premda županija nije mjerodavna za raspolaganje državnim zemljištem, kako je Bajs istaknuo zbog događaja u Dežanovcu, on je zajedno s čelnicima općine Dežanovac razgovarao u Ministarstvu poljoprivrede s državnim tajnikom Josipom Bartolčićem i doministricom Ivkom Šuman Podgajski.

Ministarstvo je potvrdilo da jedino ono može raskinuti ugovor, a općina nema pravo zemljište, koje je u koncesiji, staviti u Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, rekao je župan.

Općina Dežanovac pokrenula inicijativu da se Ministarstvo očituje o ugovoru te da ga, ako za to postoji mogućnost, raskine. Objasnio je kako su se predstavnici Ministarstva obvezali da će razmotriti tu mogućnost.

Zar ne znaju Nezavisni hrvatski seljaci čitati zakon, upitao je župan, uvjeren kako je riječ o političkoj igri NHS-a, koji vjerojatno namjerava ići na izbore, kako je dodao, uz snažnu potporu HDZ-a.

Bajs je izrazio nadu da će članovi NHS-a, u želji da riješe slučaj, nastaviti prosvjed, ali tamo gdje to treba - u Zagrebu, ispred Ministarstva poljoprivrede. Dodao je i da su se članovi NHS-a javno hvalili kako ne će dobiti prekršajne prijave zbog prosvjeda.

Županija i općina Dežanovac žele da što više seoskih obiteljskih gospodarstava dobije državno poljoprivredno zemljište, izjavio je župan.

Članovi Nezavisnih hrvatskih seljaka blokirali su protekla dva dana državne i županijske ceste u Končanici i Dežanovcu tražeći da Općinsko vijeće Dežanovca smanji površinu zemljišta za koncesiju sa 740 na 200 hektara kako bi što više obiteljskih gospodarstava ostvarilo pravo na kupnju ili zakup državnoga poljoprivrednog zemljišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙