FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Poglavarstvo o plinofikaciji Baranje

OSIJEK,18. travnja 2005.(Hina) - Poglavarstvo Osječko-baranjskežupanije prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog o raspisivanjujavnoga natječaja za dodjelu koncesije za izgradnju distribucijskogplinovodnog sustava i pružanje usluga distribucije plina na područjuBaranje te je osnovalo povjerenstvo za provedbu javnoga natječaja.
OSIJEK,18. travnja 2005.(Hina) - Poglavarstvo Osječko-baranjske županije prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog o raspisivanju javnoga natječaja za dodjelu koncesije za izgradnju distribucijskog plinovodnog sustava i pružanje usluga distribucije plina na području Baranje te je osnovalo povjerenstvo za provedbu javnoga natječaja.

Kako je istaknuto, koncesija se daje na rok od 30 godina, a izgradnja lokalne distribucijske mreže dio je ukupnog projekta plinofikacije Baranje, koja će obuhvatiti i izgradnju magistralnog plinovoda Belišće-Osijek, spojnog plinovoda Bolman-Beli Manastir te dviju mjerno-redukcijskih postaja.

Voditelj projekta plinofikacije Baranje u tvrtki "Plinacro" Davorin Šimunović izvijestio je kako bi radovi na izgradnji magistralnog i spojnog plinovoda trebali početi u drugoj polovici iduće godine, a završeni bi bili krajem 2006. ili početkom 2007., te da se ukupna vrijednost tog dijela projekta procjenjuje na više od 86 milijuna kuna.

Dodao je kako se nakon završetka projektne dokumentacije i ishođenja lokacijske dozvole, što se očekuje polovicom ove godine, kreće u natječaj za odabir izvođača radova, a da se istodobno treba obaviti i razminiranje dijela trase.

Dožupan Dinko Burić ocijenio je kako je plinofikacija Baranje važan projekt za cijelu Županiju, posebice za poticanje gospodarstva, jer je bez primjerene komunalne infrastrukture teško očekivati veća ulaganja na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙