FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZADAR - Na Županijskom sudu u Zadru danas je odgođen početak suđenja Anti Jurjeviću, nekadašnjem direktoru i vlasniku Zadarkomerca i Marku Marčinku, nekadašnjem direktoru i vlasniku Glumina banke te još petorici optuženih za razne oblike gospodarskog kriminala. Sudac Ante Anić odgodio je za 7. lipnja početak sudskog procesa protiv Jurjevića i Marčinka te protiv Josipa Bašića, Željka Mesarića, Domagoja Majcena, Anđelka Vučetića i Gorana Kovačića, jer se optuženi Domagoj Majcen nije pojavio u sudnici. Danas nije čitana optužnica protiv njih.

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je danas novih sedam javnih poziva za projekte poticanja poduzetništva u ovoj godini. Nakon jučerašnjih osam poziva, Ministarstvo je uz današnjih sedam, ukupno objavilo 15 od ukupno 23 poziva za projekte poticanja poduzetništva za ovu godinu. Riječ je o javnom pozivu za projekt "Očuvanje obrtničke tradicije", zatim za projekt "Učenička zadruga" i "Učeničko poduzeće", za projekte "Nova zadruga", "Poduzetnički inkubatori, "Umjetnički obrti" i "Tradicionalni obrti", te za projekt stipendiranja učenika u deficitarnim zanimanjima.

ZAGREB - U mađarskom glavnom gradu Budimpešti do 23. travnja se održava niz događanja pod nazivom "Hrvatski tjedan", kojima će se u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) promovirati hrvatske turistička ponude. "Hrvatski tjedan" u Budimpešti počeo je, kako je izvijestio direktor HTZ-ovog predstavništva u tome gradu Marin Skenderović, sinoćnjim otvaranjem izložbe fotografija hrvatskih svjetionika u galeriji "Central European Cultural Institute-a". Danas, 19. travnja, u prostorijama Mađarske akademije znanosti održat će se već tradicionalna "Hrvatska večer", na kojoj se, najavljuje Skenderović, očekuje oko 150 uzvanika. Među njima su uz mađarske novinare te predstavnike turističkih agencija i turoperatora i uzvanici iz mađarskog kulturnog i javnog života.

ZAGREB - U Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava prošloga je tjedna održan 4. međunarodni mikrokirurški tečaj u organizaciji Odjela za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB-a Dubrava, Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Radi se o tečaju prve kategorije trajnog usavršavanja liječnika Medicinskog fakulteta, koji se tijekom protekle četiri godine razvio u jedan od najboljih mikrokirurških tečajeva u ovom dijelu Europe, priopćeno je iz KB-a Dubrava.

ZAGREB - Prosječna neto plaća za siječanj ove godine u Zagrebu je iznosila 5.000 kuna i bila je za 144 kune ili 2,8 posto manja u odnosu na prosjek iz prethodnog mjeseca te 71 kunu ili 6,2 posto veća nego prosječna neto plaća za siječanj prošle godine. Prosječna neto plaća isplaćena u Zagrebu za siječanj ove godine bila je za 18 posto, odnosno 764 kune viša od državnog prosjeka, koji je za taj mjesec iznosio 4.236 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙