FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas, u ime Ministarstva, ugovore o provedbi Programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" s gradom Belim Manastirom i općinom Lovinac, te o provedbi Programa "Pomoć u kući starijim osobama" s gradovima Hrvatskom Kostajnicom i Viroviticom, te općinom Otok. Programom "Dnevni boravak i pomoć u kući" bit će obuhvaćeno oko 400 osoba starije životne dobi, a Programom "Pomoći u kući starijim osobama" još 520 osoba starije životne dobi. Na provedbi Programa bit će zaposlene ukupno 63 osobe.

ZAGREB - Koalicijskoj listi "Treći put", Hrvatskog istinskog preporoda (HIP), Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) i dijela raspuštene zagrebačke gradske organizacije HSLS-a, pridružila se danas i stranka Abeceda demokracije - Hrvatska građansko seljačka stranka (HGSS). U ime te stranke, koalicijski sporazum je, na konferenciji za novinare, potpisao njezin predsjednik Nikola Vujanić. Predsjednik HSD-a Zdravko Tomac naglasio je da je koaliciji cilj stvoriti nove odnose u Gradskoj skupštini, podijeljenoj na dva bloka - HNS i SDP s jedne, te HDZ s druge strane. Listu "Treći put" predvodit će Darinko Kosor, predsjednik raspuštene Gradske organizacije HSLS-a.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica domovinskog rata Podravke raspisala je natječaj, šesti po redu, za Književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" za najbolju knjigu na temu iz Domovinskog rata. Za natječaj je potrebno poslati tri primjerka knjige do 1. listopada ove godine na adresu Udruge branitelja Podravke, priopćeno je danas iz te udruge. Za nagradu se mogu natjecati autori iz Hrvatske, koji su svoje književno ili publicističko djelo objavili u razdoblju od 1. listopada 2004 do 1. listopada ove godine.

ZAGREB - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) podnio je splitskom Županijskom sudu optužnicu protiv sanitarnog inspektora Branka Podhraškog kojeg tereti da je u ljeto 2002. od dva ugostitelja na zadarskom području tražio i primio mito, pa ih nije prijavio za uočene prekršaje. Splitski Odsjek USKOK-a sanitarnog inspektora u Uredu državne uprave u Kutini u optužnici tereti za dva kaznena djela primanja mita, te dva djela zlouporabe položaja i ovlasti, priopćio je danas USKOK.

ZAGREB - Japansko veleposlanstvo u Hrvatskoj, Hrvatski filmski savez (HFS) i Goethe institut priređuju ciklus suvremenog japanskog filma i njemačkih nijemih klasika, koji će se u kinu "Tuškanac" održati od 18. do 25. travnja, priopćeno je iz HFS-a. Tjedan započinje ciklusom suvremenog japanskog filma suvremene tematike iz 1990.-ih. Ciklus njemačkog nijemog filma otvorit će film "Golem" Paula Wegenera i Carla Boesea iz 1920.-ih. Sveukupno će biti prikazano osam filmova, a ulaz za sve kino predstave je besplatan, napominju iz HFS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙