FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Odgođeno suđenje Jurjeviću, Marčinku i ostalima

ZADAR, 19. travnja 2005. (Hina) - Na Županijskom sudu u Zadru danas jeodgođen početak suđenja Anti Jurjeviću, nekadašnjem direktoru ivlasniku Zadarkomerca i Marku Marčinku, nekadašnjem direktoru ivlasniku Glumina banke te još petorici optuženih za razne oblikegospodarskog kriminala.
ZADAR, 19. travnja 2005. (Hina) - Na Županijskom sudu u Zadru danas je odgođen početak suđenja Anti Jurjeviću, nekadašnjem direktoru i vlasniku Zadarkomerca i Marku Marčinku, nekadašnjem direktoru i vlasniku Glumina banke te još petorici optuženih za razne oblike gospodarskog kriminala.

Sudac Ante Anić odgodio je za 7. lipnja početak sudskog procesa protiv Jurjevića i Marčinka te protiv Josipa Bašića, Željka Mesarića, Domagoja Majcena, Anđelka Vučetića i Gorana Kovačića, jer se optuženi Domagoj Majcen nije pojavio u sudnici.

Danas nije čitana optužnica protiv njih.

Ante Jurjević i ostali optuženi su za razne oblike gospodarskog kriminala, počevši od zlouporabe položaja te djela protiv sigurnosti platnog prometa.

Marko Marčinko se optužuje da je Jurjeviću omogućio da ne vraća kredit Glumina banke, iako je banka bila u stanju narušene likvidnosti s očekivanim stečajem te da je time Jurjeviću omogućeno stjecanje protuzakonite imovinske koristi od oko 25 milijuna kuna.

Josip Bašić i Anđelko Vučetić su kao odgovorne osobe u komunalnoj tvrtki Infrastruktura Zadar omogućili Jurjeviću isplate na račun nepostojećih putovanja, a prema optužnici dio novca je lažno proknjižen.

U optužnici se navodi ispostava fiktivnih računa preko poduzeća Medis, gdje je direktor bio Željko Mesarić te Leasing automatika, gdje je odgovorna osoba bio Domagoj Majcen, a vlasnik Goran Kovačić.

Sve navedene osobe su bile u različitim sumnjivim poslovima u svezi s prvooptuženim Antom Jurjevićem, stoji u optužnici. Jurjević se još optužuje da je djelatnici PU Zadarske 2000. ponudio mito od sto tisuća njemačkih maraka da ga se nakon dovršene kriminalističke obrade ne uhićuje i ne privodi.

Očekuje se da će na tom sudskom procesu biti pozvano više od stotinu svjedoka.

Inače, Marko Marčinko na suđenje je stigao iz zatvora gdje je na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne u slučaju Glumina banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙