FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Splitski đir" - izborni program SDP-a, HSS-a, HNS-a i HSU-a

SPLIT, 18. travnja 2005. (Hina) - Koalicija SDP-a, HSS-a, HNS-a i HSU-ana predstojeće lokalne izbore izlazi s programom "Splitski đir",rečeno je danas na konferenciji za novinare te koalicije.
SPLIT, 18. travnja 2005. (Hina) - Koalicija SDP-a, HSS-a, HNS-a i HSU-a na predstojeće lokalne izbore izlazi s programom "Splitski đir", rečeno je danas na konferenciji za novinare te koalicije.

Predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević rekao je da se u njihovu izbornom programu pozornost posebno pridaje činjenici da je velika kočnica razvoju gradova jaka centralizacija što je osobito izraženo u gradovima na moru.

Grad, naime, dodao je, ne upravlja cijelim svojim obalnim pojasom koji je u nadležnosti države, a u primorskim gradovima upravo su na tim područjima najveće vrijednosti. Osnova je našeg programa, rekao je Jurjević, donošenje prostornog i generalnog urbanističkog plana kao temeljnih dokumenata za planski razvoj Splita.

Jakša Miličić, jedan od autora tog izbornog programa, istaknuo je da je on izrađen za period od 10 godina s posebnim naglaskom na četverogodišnji mandat koji ova koalicija želi osvojiti.

Novina je u ovom programu, kazao je, da će grad kako bi stvorio novac za izgradnju sportskih i kulturnih objekata 10 posto svog godišnjeg proračuna rezervirati za otplatu kredita kojima će graditi te objekte.

Predsjednik splitskog HNS-a Joško Dvornik naglasio je kako je ovo prvi put da se sportu i kulturi pristupa kao razvojnim programima, te da je najnoviji razvojni resurs Splita gradska jezgra, čije će se uređenje u mandatu ove koalicije konačno dovršiti.

Koalicija, predvođena SDP-om, na konferenciji za novinare najavila je i jak socijalni program tako da bi već u prvoj godini mandata izdvojila 24 milijuna kuna za pomoć ugroženim kategorijama građana, a od MORH-a će tražiti da se hotel "Zagreb" u Duilovu dodijeli gradu na korištenje kako bi ga grad adaptirao u starački dom.

Nositelj liste ove koalicije i kandidat za budućeg gradonačelnika Splita SDP-ovac Ljubomir Urlić kazao je da je u proteklom četverogodišnjem razdoblju vladavine ove koalicije proračun grada povećan s 400 na 600 milijuna kuna, a stabilizirane financije daju mogućnost boljeg budućeg ulaganja u kapitalne objekte.

Urlić je istaknuo da će ova koalicija, ako ponovno dobije vlast u gradu, razvijati institut javnog natječaja za svaki projekt čime će se, kako je rekao, eliminirati korupcija i nepotrebno trošenje proračunskog novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙