FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro pisac Saul Bellow

NEW YORK, 6. travnja 2005. (Hina) - Veliki američki pisac Saul Bellow,dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1976., umro je u svom domu uNew Yorku u 89. godini života, objavio je njegov blizak prijatelj iodvjetnik Walter Pozen.
NEW YORK, 6. travnja 2005. (Hina) - Veliki američki pisac Saul Bellow, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1976., umro je u svom domu u New Yorku u 89. godini života, objavio je njegov blizak prijatelj i odvjetnik Walter Pozen.

Po njegovim riječima, Bellow je unatoč stalnom slabljenju zdravlja ostao "predivno oštrouman sve do samoga kraja". Pozen je rekao da su piščeva supruga i kći bile uz njega kada je u utorak umro u svom domu u Brooklinu.

Najpoznatiji romani su mu "Herzog", "Humboldtov dar", "Henderson, kralj kiše", "Doživljaji Augiea Marcha", "Čovjek u iščekivanju", "Ne propusti dan", "Žrtva" i drugi.

Piše o sinovima židovskih doseljenika u Ameriku, slika potištenog otuđenika u velegradu, nudi afirmativnu viziju čovjeka koji svoje odnose s drugim ljudima gradi izvan konvencija ekonomske i karijerističke discipline, u svoju romane ugrađuje moderne filozofske i antroploške spoznaje, a glasovitim "Herzogom" stvara izvorni mit o suvremenom američkom intelektualcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙