FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 16. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih svijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 16. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih svijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Nakon što je Hajduk odigrao neodlučeno na gostovanju u Koprivnici protiv Slaven Belupa (1:1) nogometaši Rijeke su pobjedom protiv Zagreba (4:2) smanjili zaostatak za splitskim klubom na svega jedan bod. U igru za naslov prvaka priključio se i Inter koji je u Zaprešiću pobijedio Varteks (3:0) i sada ima dva boda manje od Hajduka i bod manje od Rijeke. U Ligi za ostanak Međimurje je gostujućom pobjedom protiv Kamen Ingrada (1:0) ispustilo posljednju poziciju na ljestvici Zadru, koji je poražen u Puli (1:3). Međimurje ima isti broj bodova kao i Zadar, ali bolju razliku pogodaka. Osijek i Dinamo odigrali su bez pogodaka.

KOPRIVNICA - Rukometašice Podravka Vegete plasirale su se u finale Kupa kupova pobijedivši u uzvratnom dvoboju polufinala u Koprivnici njemački Nurnberg 37:27 (19:10). Nakon što je prvi ogled završio bez pobjednika (31:31), hrvatske rukometašice su u uzvratu deklasirale vodeću momčad njemačkog prvenstva. Već nakon 14 minuta igre Podravka je imala 7 pogodaka prednosti, u 28. minuti bilo je 10 razlike, a na poluvremenu plus devet (19:10). I nastavku utakmice odabranice Josipa Šojata nastavile su odličnom igrom i uvjerljiva pobjeda niti jednog trenutka nije došla u pitanje. Najefikasnije u redovima Podravka Vegete bile su Franić sa 11, te Tarati sa šest pogodaka.

SKOPLJE - Rukometašice Kometala plasirale su se u finale Lige prvakinja. Kometal je u uzvratnom dvoboju polufinala u Skoplju pobijedio Hypo 22:18 (8:11), te tako nadoknadio minus od dva pogotka iz prve utakmice u kojoj je bilo 32:30 za Hypo. U drugom susretu polufinala sastaju se Slagelse - Dunaferr (28:25).

MONTE CARLO - Nakon Argentinca Guillerma Corie u finale ATP teniskog turnira u Monte Carlu plasirao se i Španjolac Rafael Nadal. Španjolski tenisač je u polufinalu pobijedio Francuza Richarda Gasqueta 6:7 (6), 6:4, 6:3.

BUENOS AIRES - Nogometaš argentinskog prvoligaša Quilmesa, Leandro Desabato vratio se kući nakon što je proveo više od 40 sati u pritvoru u Brazilu. Desabato je završio u zatvoru zbog rasističkog ispada za vrijeme utakmice Copa Libertadores Sao Paulo - Quilmesa, kada je koncem prvog poluvremena rasistički uvrijedio napadača brazilske momčadi Grafitea. Njegove riječi zabilježila je televizijska kamera na osnovu čega je policija izdala nalog za privođenje, a nakon utakmice službenu prijavu podigao je i brazilski nogometaš. Argentinac je prenoćio u zatvoru, a drugo jutro pušten je na slobodu uz 4.000 dolara kaucije. Iako je prvotno određeno kako mora ostati u Brazilu do početka suđenja, naknadno mu je odobren povratak u domovinu. Desabato se odmah vratio u Quilmes, a u zrakoplovnoj luci Ezeiza dočekali su ga predstavnici kluba, trener Gustavo Alfaro, nekoliko suigrača, te brojni novinari. Ukoliko će biti osuđen prijeti mu zatvorska kazna od jedne do tri godine zatvora.

ESTORIL - Brazilac Alex Barros (Honda) ostvario je najbolje vrijeme na kvalifikacijskom treningu uoči sutrašnje utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi MotoGP na stazi u Estorilu. Barros je ostvario rezultat 1:37,202 i tako osigurao najbolju startnu poziciju. Drugo vrijeme zabilježio je Španjolac Sete Gibernau (Honda), treći je bio njegov sunarodnjak Carlos Checa (Ducati), a četvrti branitelj naslova Talijan Valentino Rossi (Yamaha). Najbolji rezultat u klasi do 250 ccm ostvario je Francuz Randy de Puniet (Aprilia), dok je u najslavijem razredu, 125 ccm prvi bio Finac Mika Kallio (KTM).

LJUBLJANA - Na 19. kongresu Europske atletske federacije (EAA), što se održava u Ljubljani, iz programa Europskih dvoranskih prvenstava izbačene su utrke na 200 metara. Predstavnici 46 europskih zemalja raspravljali su i o ideji da se po uzoru na svjetska prvenstva i smotre najboljih atletičara Starog kontinenta održavaju svake dvije godine. Iako se velika većina delegata pozitivno izjasnila o toj ideji još uvijek će se pričekati na njezinu realizaciju, jer je atletski kalendar do 2009. godine popunjen. Na sjednici su predstavljeni i neki zanimljivi podaci. Na posljednjem SP-u 2003. godine u Parizu europski atletičari osvojili su 70 medalja (17 zlatnih, 26 srebrnih i 27 brončanih), što je 50,7 posto svih odličja. Na OI u Ateni godinu dana kasnije Europljanima je pripalo 67 atletskih odličja (22 zlatne, 20 srebrnih, 25 brončanih), što je 48 posto. Na natjecanjima pod okriljem EAA-a obavljeno je 983 dopinških testova, na kojima je bilo 41 pozitivnih nalaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙