FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 14. travnja 2005.(Hina) - Najavljujemo važnije događaje do21.00 sati:
ZAGREB, 14. travnja 2005.(Hina) - Najavljujemo važnije događaje do 21.00 sati:

CHARLESTON - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić izgubila je u dvoboju trećeg kola WTA teniskog turnira u Charlestonu od sedme nositeljice Ruskinje Nadje Petrove 3:6, 3:6.

ATENA - Nakon izraelskog Maccabi Tel Aviva, moskovskog CSKA i španjolske Tau Ceramice plasman na završni turnir košarkaške Eurolige izborio je i grčki Panathinaikos. "Pao" je u trećem, odlučujućem susretu u atenskoj OAKA dvorani pobijedio turski Efes Pilsen 75:63 (22:17, 26:22, 24:13, 12:24). Najefikasniji u redovima grčke momčadi bili su Jaka Laković sa 22 koša, Kutluay sa 15, te Alvertis sa 11 koševa. Efes su predvodili Domercant (17), Kecman (15) i Solomon (12). Hrvatski reprezentativac Nikša Prkačin igrao je za Efes 17 minuta i postigao 10 koševa, šut 4-4, slobodna bacanja 2-4, uz dva skoka. U polufinalu Final Foura, što će se od 6. do 8. svibnja održati u Moskvi, igrat će CSKA i Tau Ceramica, te Maccabi i Panathinaikos.

MADRID - Njemačka biciklistička momčad Gerolsteiner ostala je na duže vrijeme bez svog prvog vozača, Nijemca Danila Honda, koji je pao na dopinškom testu. Hondo je prošlog mjeseca na utrci po Murciji dva puta bio pozitivan, a tragove nedozvoljenih stimulansa u njegovom organizmu potvrdio je i B test obavljen na Dopinškom institutu u Madridu. Hondo je bio pozitivan na karfedon. Nijemac je odlično otvorio ovu sezonu, trenutačno se nalazi na trećem mjestu utrka Pro Tour serije. Međutim, sada ga najvjerojatnije očkuje dvogodišnja suspenzija.

NEW YORK - Jedna od najpoznatijih momčadi u američkom profesionalnom nogometu (NFL), New York Giantsi i američka savezna država New Jersey postigli su dogovor oko izgradnje novog stadiona vrijednog 750 milijuna dolara. Stadion će imati 80.000 mjesta, a bit će izgrađen na zemlji koja je u vlasništvu države. Giantsi će državi godišnje isplaćivati 6.3 milijuna dolara u narednih 40 godina, s mogućnošću produživanja ugovora na 98 godina. Sva zarada od prodaje raznih prava ostaje klubu, koji će sam financirati izgradnju stadiona. Stadion Giantsa na kojem sada igraju u vlasništvu je države i izgrađen je 1976. godine, što ga čini jednim od najstarijih stadiona u SAD. Osim Giantsa stari sportski park dijeli su New Jersey Devilsi (NHL), New York Jetsi (BFL) i New Jersey Netsi (NBA) i sve tri momčadi će od iduće sezone igrati na novim objektima. Netsi će igrati u dvorani u Brooklynu, Devilsi sele u Newark, dok će Jetsi po svemu sudeći u New York.

BUKUREŠT - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) izbrisala je sa svog popisa sudaca Rumunja Ionica Sereu. Rumunjski sudac je kažnjen nakon što u dvoboju nacionalnog kupa (Dinamo - National) načinio nekoliko nevjerojatnih pogrešaka. Serea je dosudio dva nepostojeća kaznena udarca za Dinamo, a potom bez razloga isključio i dvojicu igrača Nationala. Dinamo je utakmicu dobio rezultatom 4:1 i tako nadoknadio pogodak zaostatka iz prve utakmice. Nakon utakmice reagirala je i Rumunjska sudačka organizacija najavivši kako će Serea do konca sezone suditi samo utakmice treće lige.

NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je pobjedu Milana protiv Intera u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka koji je prekinut zbog izgreda navijača u 73. minuti. UEFA je utakmicu registrirala rezultatom 1:0, koji je bio do prekida, pa je Milan izborio polufinale ukupnom pobjedom 3:0. Lider talijanskog prvenstva u polufinalu će igrati protiv PSV Eindhovena, prva utakmica je na San Siru (26. travnja), a uzvrat 4. svibnja u Eindhovenu. U drugom polufinalnom paru sastaju se engleski klubovi Chelsea i Liverpool. Prva utakmica je 27. travnja na londonskom Stamford Bridgeu, dok je uzvrat 3. svibnja na Anfieldu. Finale Lige prvaka na rasporedu je 25. svibnja u Istanbulu. UEFA će u petak obznaniti kaznu za Inter, čiji su navijači izazvali prekid. Zbog ponašanja svojih "ultrasa" Inter je već kažnjen. Nakon utakmice s Alavesom u Kupu UEFA 2001. godine u blagajnu UEFA-e uplatio je 75.000 eura.

PARIZ - Aktualni svjetski prvak u reliju Francuz Sebastien Loeb nastupit će na ovogodišnjem izdanju utrke "24 sata Le Mansa", što će se održati 19. lipnja. Loeb će upravljač Citroena, u kojem nastupa na svjetskom prvenstvu u reliju, zamijeniti s prototipom momčadi Judd Pescarolo. Prije nastupa Loeb će proći određene testove, kojima se podvrgavaju svi novi sudionici ove slavne utrke. Zbog nastupa na Le Mansu Francuz će propustiti obveznu novinsku konferenciju uoči relija u Turskoj, no vodstvo SP-a odobrilo mu je izostanak.

BERLIN - Branič njemačkog nogometnog bundesligaša, Schalke 04, Christian Pander (21) pauzirat će najmanje šest mjeseci zbog ozljede koljena. Pander se ozlijedio u dvoboju protiv Stuttgarta i morat će na operaciju. "Za Pandera je sezona završila," kazao je trener momčadi iz Gelesenkirchena, Ralf Rangnick koji u idućem susretu protiv HSV-a ne može računati na Marcela Bordona, Lincolna, te Svena Vermanta. Schalke trenutačno zauzima drugu poziciju na ljestvici Bundeslige sa tri boda manje od lidera Bayerna.

PORTO - Još uvijek aktualni europski nogometni prvak Porto angažirao je za novu sezonu dvojicu Argentinaca - veznjaka Lucha Gonzaleza i napadača Lisandra Lopeza. Lucho je stigao iz River Plate, dok je Lopez bio član Racing club de Avellanedas. Obojica igrača potpisala su ugovore na pet godina. Porto se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu portugalskog prvenstva sa šest bodova manje od lidera Benfice, a do kraja prvenstva ima šest kola.

NEW YORK - Američki biciklist Adam Bergman (23) suspendiran je na dvije godine zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu. Bergman je bio pozitivan na EPO još šestog travnja prošle godine, međutim nakon što se žalio Američka antidopinška agencija (USADA) je slučaj zaključila godinu dana kasnije. Kako je Bergman prošle godine pristao na privremenu suspenziju, zabranu nastupa imat će još godinu dana. USADA je neovisna Antidopinska agencija u Sjedinjenim Američkim Država i zadužena je za sve olimpijske sportove.

MOSKVA - Deset mjeseci prije početka Zimskih olimpijskih igara u Torinu ruska je vlada objavila novčane premije za osvajače medalja. Iznos novčanih nagrada jednak je kao i na ZOI u Salt Lake Cityu 2002. godine. To znači da će osvajač zlatne medalje dobiti 50.000 američkih dolara. Srebro vrijedi 20.000, a brončana medalja 10.000 dolara.

LONDON - Udruga profesionalnih nogometaša objavila je nominacije za nagradu koja će pripasti najboljem nogometašu u Engleskoj. Na listi nominiranih su trojica igrača Chelseaja, engleski reprezentativci Frank Lampard i John Terry, te češki vratar Petr Cech. Za nagradu kandidiraju i Liverpoolov veznjak Steven Gerrard, napadač Crystal Palacea Andy Johnson te Francuz Thierry Henry iz Arsenala, koji je proglašen najboljim nogometašem na Otoku u posljednje dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙