FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 12. travnja 2005.(Hina) - Najavljujemo važnije događaje do21.00 sati:
ZAGREB, 12. travnja 2005.(Hina) - Najavljujemo važnije događaje do 21.00 sati:

ZAGREB - Mario Ančić je pobijedio, a Ivan Ljubičić je poražen u dvobojima 1. kola 1.87 milijuna eura vrijednog ATP turnira iz "Masters serije" koji se igra u Monte Carlu. Ančić je sa 7:5, 6:2 porazio Brazilca Gustava Kuertena i osigurao drugo kolo u kojem je izvjesno da će igrati sa Fernandom - boljim iz dvoboja Španjolca Verdasca i Čileanca Gonzalesa. Sa Verdascom Splićanin nikad nije igrao, a od Gonzalesa je izgubio 2003. na betonu Washingtona. Ančić je posve dominirao protiv trostrukog protivnika Roland Garrosa i bivšega prvoga tenisača svijeta, kojeg je dvostruka operacija kuka posve udaljila od vrhunskog tenisa. "Guga" se vratio prošlog tjedna u Valenciji, prošao je prvo kolo, čime se neće moći pohvaliti u Monte Carlu jer je na startu naletio na vrlo raspoloženog Marija. Ljubičić je u svom prvom ovogodišnjem dvoboju na zemljanoj podlozi izgubio od Belgijanca Oliviera Rochusa sa 6:2, 6:2. Poraz u prvome kolu se Ivanu već odavno nije dogodio, zapravo od U.S. Opena prošle godine.

ZAGREB - U odgođenom susretu 12. kola Lige 6 rukometnog prvenstva Hrvatske Zagreb je bez većih problema pobijedio Metković 27:20 (12:9). Najefikasniji u redovima bili su Lelić (8), Majnov (5) i Vuković (4), dok su strijelce Metkovića predvodili Ćupić (7) i Ostarčević (5). Nakon 12 kola Zagreb je na prvom mjestu ljestvice sa 23 boda (11 pobjeda i jedan neodlučeni ishod), druga je Perutnina PIPO IPC (12), treći Metković (11), a četvrti Osijek Elektromodul (11).

BAMAKO - Dvojica navijača koji su sudjelovali u navijačkim neredima na utakmici Mali - Togo u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. godine osuđeni su svaki na pet godina zatvora. Dvojica izgrednika već su u svojim policijskim dosjeima imali izazivanje nereda i niz tučnjava, a ovoga puta osuđeni su zbog uništavanja javnog vlasništva, te opiranja uhićenju. Utakmica u Bamaku prekinuta je u 90. minuti kada je tisuće gledatelja provalilo na travnjak nakon što je reprezentacija Toga postigla vodeći pogodak za 2:1. Više od 50.000 gledatelja na stadionu u glavnom gradu Malija nije moglo podnijeti još jedan neuspjeh svoje nacionalne selekcije, a policija je uz upotrebu sile i suzavca rastjerala navijače koji su potom u okolnim ulicama nastavili sa neredima i paljenjem vozila.

BONN - Na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine po prvi puta na programu će se naći i veslanje. Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) prihvatio je prijedlog Veslačke federacije i po svemu sudeći na rasporedu će biti tri discipline - četverac s kormilarom, dvojac na pariće i samac. IPC je najavio kako će na POI, što će se održati od 6. do 17. rujna 2008. godine, biti 20 sportova.

PRAG - Češki hokejaš Jaromir Jagr potpisao je novi jednogodišnji ugovor za ruskog prvoligaša Avangard Omsk. Međutim, u ugovoru stoji klauzula da Čeh u slučaju prekida "Lockouta" u NHL ligi može odmah napustiti klub i vratiti se u Sjedinjene Države. Napadač New York Rangersa stigao je u Omsk u siječnju i pomogao Rusima na putu do osvajanju europskog naslova. Prije dolaska u Rusiju, kratko vrijeme igrao je u domovinu u redovima Kladna.

BREMEN - Vezni igrač njemačkog nogometnog prvoligaša Werder Bremena, Frank Baumann (29) pauzirat će najmanje tri tjedna zbog ozljede gležnja. Suigrač hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića ozlijedio se na gostovanju protiv HSV-a u Hamburgu. "Morat ću na manji operativni zahvat, međutim nadam se kako ću do konca prvenstva ponovo biti u sastavu," kazao je njemački reprezentativac, koji je ove sezone već propustio nekoliko utakmica zbog ozljede koljena.

BUKUREŠT - Veliki derbi rumunjskog nogometa, Steaua - Dinamo (1:0) obilježili su neredi navijača nakon kojih je policija privela više od 200 navijača. Divljanje je započelo napadom navijača Dinama na policiju. Nakon utakmice okršaj s "plavcima" imali su i navijači Steaue, koji su slavili pobjedu protiv gradskog suparnika. Policija je privela 50-tak huligana zbog izazivanja izgreda, dok ih je 150 završilo u pritvoru zbog prodaje krivotvorenih ulaznica. Nakon 19 kola na prvom mjestu rumunjskog prvenstva nalazi se Steaua sa 40 bodova, dok je Dinamo drugi s četiri boda manje.

LONDON - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) našao se pred velikim problemom nakon što je Kina do daljnjeg zabranila ulazak konja u zemlju. Zbog toga bi se natjecanja u konjičkim disciplinama na Olimpijskim igrama 2008. godine umjesto u Pekingu mogle održati u Hong Kongu. Međunarodni konjički savez (FEI) oštro je protestirao protiv toga zatraživši da se sva natjecanja održe u Pekingu, no konačnu odluku o ovom slučaju donijet će MOO 19. travnja na Kongresu u Berlinu. "Nadam se kako će MOO donijeti odluku da svi sportovi ostanu na okupu. Naše odvajanje i selidba u Hong Kong bilo bi pogubno za ovaj sport," kazao je predsjednik Njemačkog konjičkog saveza Hanfried Haring.

ZAGREB - "Zdravko Mamić je jedina žrtva svih ovih događaja u klubu. Ali u budućnosti Dinama ne može se preskočiti Mamića. On svakako treba biti uvršten u strukture rukovodstva kluba," kazao je predsjednik zagrebačkog Dinama, Mirko Barić, na današnjoj novinarskoj konferenciji u "Plavom salonu" maksimirskog stadiona. Prvi čovjek "modrih" priznao je rezultatski debakl momčadi, ali dodao kako klub još uvijek organizacijski i financijski funkcionira, ali i napomenuo kako je Zdravko Mamić čovjek bez kojeg klub teško može funkcionirati. Koncem svibnja održat će se izborna Skupština na kojoj će se odlučivati o sudbini kluba. Barišićev mandat istječe iduće godine, pa on pravno ostaje predsjednik još godinu dana. Iako je posljednjih dana najavljivao kako će napustiti Maksimirsku 128.

"Ostajem predsjednik još godinu dana. Međutim, ukoliko se pojavi netko s konkretnim planom za sve bitne stvari funkcioniranja kluba, na Skupštini bi se legitimno moglo tražiti i moje razrješenje. Želim samo da klub i dalje funkcionira i ne mogu dopustiti da se ruši institucija kluba," dodao je Barišić.

RIM - Prema pisanju talijanskih listova od iduće sezone za nogometaše na Apeninskom poluotoku bit će obavezan test na krvni doping. "Nogometaši će od prvog srpnja ove godine morati na pregled krvi kako bi se ustanovilo uzimaju li nedozvoljena stimulativna sredstva," potvrdio je predsjednik Udruženja igrača (AIC), Sergi Campana. Do sada testiranje krvi nije bilo obavezno, pa je nekoliko igrača odbilo nakon utakmica odlazak na testiranje. Među njima su bili i igrači Milana, Gennaro Gattuso i Giuseppe Pancaro.

LIVERPOOL - Suočen sa ozljedom Stevena Gerrarda uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka sa Juventusom trener Liverpoola Rafa Benitez razmišlja da u Torinu u momčad postavi i već duže vrijeme ozlijeđene Francuza Djibrila Cissea i Španjolca Xabia Alonsa. Cisse je u listopadu slomio nogu u susretu sa Blackburnom, dok je Alonso imao frakturu gležnja na Novu godinu. Za Cissea se govorilo da sigurno neće igrati ove sezone, no očigledno se zadnjih dana toliko oporavio da Benitez ozbiljno razmišlja da ga protiv Juventusa koristi kao pričuvu. Alonso je zaliječio gležanj, ali njegovo fizičko stanje je dovoljno tek za dvadesetak minuta igre. Liverpool je u prvoj utakmici na Anfieldu slavio sa 2:1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙