FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 7. travnja 2005.(Hina) - Najavljujemo važnije vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 7. travnja 2005.(Hina) - Najavljujemo važnije vijesti do 21.00 sati:

MOSKVA - U prvom dvoboju četvrtfinala nogometnog Kupa UEFA CSKA je u Moskvi pred 28.000 gledatelja deklasirao Auxerre pobijedivši 4:0 (1:0). Pogotke za rusku momčad postigli su Chidi Odiah (21), Sergej Ignašević (63-11m), Vagner Love (71) i Rolan Gusev (77). Hrvatski reprezentativac Ivica Olić igrao je za CSKA do 59. minute bez pravog učinka. Gosti su posljednjih šest minuta igrali bez Jean-Pascal Mignota koji je dobio crveni karton.

BEČ - Nakon što je preuzeo F1 momčad Jaguar, proizvođač jednog on najpoznatijeg svjetskog energetskog napitka, Red Bull namjerava kupiti i austrijskog nogometnog prvoligaša Austriu Salzburg. Vlasnik Red Bulla, austrijski milijarder Dietrich Mateschitz pokazao je veliki interes za ulaganjem u nogomet i svoje carstvo želi proširiti na klub koji se trenutačno nalazi na pretposljednjem mjestu austrijskog prvenstva. Trenutačno za Austriju iz Salzburga igraju četvorica hrvatskih nogometaša - Nino Bule, Goran Tomić, Mihael Rajić i Damir Milinović, a trener je bivši hrvatski reprezentativac Nikola Jurčević, koji je i veliki dio igračke karijere proveo u tom klubu.

ALSASUA - Nakon što je slavio u trećoj etapi, Španjolac Alejandro Valverde pobjednik je i četvrte dionice biciklističke utrke po Baskiji, što se boduje u ProTour seriji. Član momčadi Iles Balears je 167 kilometara dugačku etapu od Vitorie do Alsasua prošao za 4 sata, 12 minuta i 4 sekunde. Drugi je ciljem prošao Talijan Danilo Di Luca, dok je treći bio Španjolac Miguel Angel Martin Perdiguero. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević osvojio je 95. mjesto sa 15 sekundi zaostatka. U ukupnom poretku, dvije etape prije kraja utrke, vodi Španjolac Aitor Osa sa dvije sekunde prednosti pred Di Lucom, Francuzem Patrice Halgandom, te Talijanom Davide Rebellinom. Branitelj naslova, Rus Denis Menčov nalazi se na sedmom mjestu, dok je Miholjević na 104. mjestu sa 12.35 minuti zaostatka. Posljednjeg dana utrke na rasporedu su dvije dionice, 93 kilometra od Alsasua do Onatia, te 9.3 kilometra kronometra.

LISABON - Afera oko namještanja rezultata utakmica treće portugalske nogometne lige polako se pretvara u jednu od najvećih kriminalnih istraga u Portugalu. Trenutačno policija ispituje više od 200 osoba koje su osumnjičene za niz kriminalnih radnji. Među njima je i 50-tak osoba iz svijeta sporta i politike, a za sada se spominje predsjednik Porta, Jorge Nuno Pinto, te bivši predsjednik Portugalskog nogometnog saveza, Valentim Loureiro. Istraga traje već dvije godine, za sada je 25 osoba završilo u zatvoru. Policija je pretražila više od 100 kuća, stanova i ureda, a ispitano je i 370 svjedoka. U središtu afere je trećeligaš Gondomar čiji su čelnici optuženi za korupciju i kupovinu sudaca kako bi izborili plasman u viši rang natjecanja. Zbog sudačke pomoći klub je dobio nadimak "Zlatna zviždaljka". Tijekom istrage još je nekoliko klubova došlo pod sumnju u nečasne radnje.

SYDNEY - Bivši svjetski prvak u boksu, Australac Anthony Mundine najavio je povratak ragbiju, sportu kojim se bavio prije ulaska u boks. Mundine je bio odličan ragbijaš, čak je bio na korak do ulaska u reprezentaciju, međutim nakon što nije dobio priliku u nacionalnoj vrsti prije pet godina je napustio ragbi i počeo se baviti boksom. "Nakon što odradim borbu s Dancem Mikelom Kesslerom napuštam boks i vraćam se prvoj ljubavi. Iman nezavršenog posla u tom sportu," kazao je Mundine. Pod vodstvom svog oca Tonya, bivšeg odličnog boksača, Mundine je 2003. godine osvojio naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji po WBA verziji, pobijedivši Amerikanca Antwuna Echolsa. Pojas je izgubio već u idućoj borbi nakon poraza od Portorikanca Ricana Mannya Siace.

BERLIN - Košarkaš njemačkog prvoligaša Albe Berlin, Amerikanac Michael Wright pao je na dopinškom testu 19. ožujka i njemački košarkaški Savez ga je suspendirao. Konačna odluka o visini kazne bit će poznata koncem mjeseca. Wright je karijeru započeo na sveučilištu Arizona, a potom je preselio u Europu. Igrao je u Poljskoj, Španjolskoj, Grčkoj i Njemačkoj. U NBA nije nikada zaigrao premda su ga New York Knicksi izabrali na draftu 2001. godine.

TORINO - Branič talijanskog nogometnog velikana Juventusa, Jonathan Zebina propustit će uzvratni ogled četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpoola, što će se idućeg tjedna igrati u Torinu. Zebina se ozlijedio u završnici prvog dvoboja "Redsa" i "Stare dame" u kojem je Liverpool slavio 2:1. Francuz je ozlijedio mišić i pauzirat će najmanje desetak dana.

LOS ANGELES - Muškarac koji je u posljednjih nekoliko mjeseci više puta pratio i uznemiravao bivšu rusku tenisačicu Anu Kurnikovu je duševno bolestan i protiv njega je privremeno obustavljen sudski proces. Nakon vještaćenja je ustanovljeno kako William Lepeska (40) nije sposoban pratiti suđenje, pa je upućen na šestomjesečno liječenje u jednu od psihijatrijskih klinika na Floridi. Nakon šest mjeseci bit ćće zakazana nova rasprava na kojoj će se odlučiti hoće li se Lepesku suditi zbog uznemiravanja, opiranja privođenju, te napada na policiju. Lepeskog je policija privela u siječnju ove godine nakon što je nag plivao ispred kuće Ane Kurnikove, a potom u Adamovom kostimu prošetao ispred njezina doma. Nakon dolaska policije opirao se privođenju i ukoliko vještaci utvrde kako je sposoban za suđenje, prijeti mu zatvorska kazna od 30 godina.

LONDON - Francuski stručnjak Alain Perrin imenovan je trenerom engleskog premierligaša Portsmoutha, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik kluba Milan Mandarić. Perrin je naslijedio Velimira Zajeca. Bivši Dinamovac je u Portsmouth stigao kao sportski direktor, ali je nakon ostavke trenera Harrya Redknappa u studenome prošle godine privremeno preuzeo vođenje momčadi. Mandarić je pohvalio Zajeca i njegova pomoćnika Joe Jordana. "Zajec zaslužuje samo pohvale za svoj rad. No, sada se vraća na funkciju sportskog direktora. Zbog toga je, uostalom, i došao u klub", kazao je Mandarić. "Vrlo sam zadovoljan što sam stigao u Englesku, to je najbolja liga u Europi. Također, moram istaknuti da se nimalo ne brinem kad je u pitanju ostanak u Premier ligi. Imamo četiri boda više od klubova koji su u zoni ispadanja i siguran sam da ćemo osigurati ostanak", kazao je Perrin, koji je bio trener bivšeg europskog prvaka Marseillea. Portsmouth se nalazi na 16. mjestu prvenstvene ljestvice, četiri boda iznad zone ispadanja.

PRAG - Češki nogometni reprezentativac Vladimir Šmicer, nezadovoljan svojim statusom u Liverpoolu, najavio je odlazak iz kluba. "S 90-postotnom sigurnošću mogu kazati da na kraju sezone odlazim iz Liverpoola. Već imam dvije dobre ponude", kazao je 31-godišnji Šmicer. Pretpostavlja se da će se vratiti u francuski Lens, u kojem je igrao od 1996. do 1999.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙