FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Zagreb podmiruje dugovanja OB "Sveti Duh"

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Gradsko poglavarsto Zagreba danas jepreuzelo obvezu podmirenja dugova Opće bolnice Sv. Duh koja je, kakoje istaknuto na današnjoj sjednici, u teškom financijskom stanju.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Gradsko poglavarsto Zagreba danas je preuzelo obvezu podmirenja dugova Opće bolnice Sv. Duh koja je, kako je istaknuto na današnjoj sjednici, u teškom financijskom stanju.

Tako će najprije biti podmiren iznos prve od 11 mjenica, od kojih je svaka po 900.000 kuna, a koje je temeljem ugovora s Medikom izdao ravnatelj Bolnice.

Subvencije gradskim trgovačkim društvima izazvale su polemiku na sjednici. Naime, danas je odobreno 700.000 kuna dotacije Zoološkom vrtu Zagreb te dodatnih 400.00 kuna za izgradnju replike štale za zebre i antilope, dok je Vodoopskrbi i odvodnji odobreno 9,7 milijuna kuna za podmirenje obveza po kreditima.

Zagrebački dogradonačelnik Stipe Tojčić je rekao da se tako velike subvencije moraju unaprijed planirati. "Ako se cijena vode neće povećavati, moramo osigurati subvenciju iz proračuna", rekao je, ali i dodao da se i ovako i onako građanima uzima iz džepa i da za to netko mora položiti račune. Pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo rekao je da tu nema "ništa mutno" već da je to redoviti način podmirenja troškova trgovačkim društvima.

Prihvaćen je i zaključak o stvarno pravnom uređenju odnosa Grada Zagreba s Klarom Zagreb d.d. u stečaju, na lokaciji Resnik te uređenju dijela međusobnih novčanih potraživanja.

Po tom zaključku Grad Zagreb, koji je kupio nekretnine Klare u Koturaškoj 1, preuzeo je obveze podmirenja troškova komunalne naknade koja ukupno iznosi više od 350.000 kuna te iznos od 124.740 kuna spomeničke rente, uvećan za kamate.

Grad Zagreb će, odlučeno je, s državom sklopiti ugovor o prodaji zemljišta od 19.054 četvornih metara u naselju Sopot, između Turinine ulice, Avenije Dubrovnik i Ul. SR Njemačke, gdje je Ruska Federacija iskazala interes za gradnju zgrade svog veleposlanstva.

Novac iz ovogodišnjeg proračuna danas je preraspodijeljen tako da se 500.00 kuna može izdvojiti za izradu katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige za katastarske općine Centar i Trešnjevka.

Odjel za investicijske projekte i poduzetništvo Gradskog ureda za gospodarstvo izradio je i uveo nove jednoobrazne informatičke podloge za praćenje kapitalnih investicijskih projekata Grada Zagreba, odnosno njihove kvalitete po normi ISO 9001:2000. Tu je uključeno praćenje desetak gradskih projekata od Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba do Programa gospodarenja otpadom Grada Zagreba.

Gradsko poglavarstvo je danas prihvatilo zaključak o raspisivanju natječaja za davanje u zakup športskog objekta Nogometno igralište Pongračevo, iako je bilo spora da li je ondje doista igralište ili skladište građevinskog materijala. "Tko je odgovoran za to da građani ondje 2,5 godine ne mogu igrati nogomet", pitao je Milan Bandić i zašto je Gradski ured za upravljanje imovinom to bio iznajmio za skladište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙