FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Gradske skupštine počela minutom šutnje za Papu

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Dvodnevna 40. sjednica Gradskeskupštine Grada Zagreba, posljednja u sadašnjem sazivu, počela jedanas u Starogradskoj vijećnici minutom šutnje za preminuloga papuIvana Pavla II.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Dvodnevna 40. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, posljednja u sadašnjem sazivu, počela je danas u Starogradskoj vijećnici minutom šutnje za preminuloga papu Ivana Pavla II.

Zastupnik Goran Bradić (HSP) predložio je da se što hitnije imenuje trg ili ulica po papi Ivanu Pavlu II.

Inače sjednicu prate zvižduci prosvjednika - trgovaca na štandovima, koji prosvjedujući ispred Markove crkve traže da im se i dalje dopusti prodaja na Črnomercu, na prostoru bivše Ciglane.

Zastupnik Hrvatskog bloka Radoslav Dumančić, na Aktualnom satu je rekao kako je besmislena priča da se ljudima "oduzima kruh" te predložio da čelnici Poglavarstva i Skupštine izađu pred prosvjednike.

Dumančić je pitao i zašto se izbjeglo dostavljanje izvješća o stanju pitke vode u Zagrebu, pitajući bi li se to učinilo da njihova djeca piju zagađenu vodu u Sesvetama.

Njegov stranački kolega Tomislav Jelić, upitao je što je s cjelokupnim izvješćem o Zagrepčanki, gdje su deset puta veće štete nego iz Nanbudo afere.

Gradonačelnica Vlasta Pavić odgovorila je da je angažiran odvjetnik, da se dobivaju naznake da će predmet biti uspješno okončan, te da će slučaj Zagrepčanke biti na Poglavarstvu do kraja mandata.

Zastupnik Kažimir Varda (Hrvatski blok) i Aladar Metzinger (SIN) upozorili su na problem što zastupnici nikad ne dobiju odgovore na neka "škakljiva" pitanja za koje im se odgovori obećaju u pismenom obliku. Gradonačelnica Pavić se ispričala zastupnicima zbog toga, te rekla kako je to žalosno jer postoje pitanja na koja ni ona, ne dobiva odgovore.

Zastupnik Nenad Ivanković (SIN) rekao je kako je stranka registrirana prije šest mjeseci, ali ni do danas nije dobila prostor, te upitao gradonačelnicu kako se osjeća.

Gradonačelnica je odgovorila da ju je sram što Poglavarstvo nije u stanju provesti svoje odluke.

Gradska zastupnica Emica Farago (HNS) pitala je što je s informatizacijom gradske uprave. Gradonačelnica Pavić je odgovorila kako je u svibnju prošle godine na zajedničkoj sjednici Vlade i Poglavarstva dogovoreno da to razradi Zavod za automatsku obradu podataka (ZAOP), a dogradonačelnik Stipe Tojčić (HNS) je rekao, kako je riječ o zajedničkom projektu Vlade i Zagreba (ZAOP), da su pripremljeni svi dokumenti, ali s tim se nije suglasio njegov kolega dogradonačelnik Milan Bandić (SDP). Posljedice toga mogle bi biti da nećemo moći koristiti sredstva predpristupnih fondova Europske unije, i da Vlada sve poslove prebaci na FINU, te da ljudi iz ZAOP-a ostanu bez posla, rekao je Tojčić.

Skupština je nakon Aktualnog sata nastavila s radom, na dnevnom redu današnje sjednice je 26 točaka.

Hrvatska skijašica Janica Kostelić proglašena je počasnom građankom Zagreba, a sjednica je nastavljena prijedlogom zaključka o dodjeli nagrada Grada Zagreba, te prijedlogom godišnjega obračuna proračuna Zagreba za 2004. godinu, te o zaduživanju Zagreba.

(Hina) xmbuj yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙