FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ulaganja u Dubrovnik-Babinom Kuku ove godine 21 milijun kuna

DUBROVNIK/ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Hotelska tvrtkaDubrovnik-Babin Kuk, koja je od prošle godine u većinskom vlasništvuporečkog Riviera Holdinga, ove godine u unapređenje i poboljšanjecjelokupnog turističkog proizvoda, sigurnosnih standarda svojaotvorena četiri hotela te njihovog tržišnog položaja planira uložiti21 milijun kuna, objavljeno je danas iz te tvrtke.
DUBROVNIK/ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Hotelska tvrtka Dubrovnik-Babin Kuk, koja je od prošle godine u većinskom vlasništvu porečkog Riviera Holdinga, ove godine u unapređenje i poboljšanje cjelokupnog turističkog proizvoda, sigurnosnih standarda svoja otvorena četiri hotela te njihovog tržišnog položaja planira uložiti 21 milijun kuna, objavljeno je danas iz te tvrtke.

Od ukupnog će iznosa najviše ili 7,9 milijuna kuna uložiti u svoj najjači hotel Dubrovnik-President (4 zvjezdice), i to u povećanje kapaciteta hotela izgradnjom novih devet smještajnih jedinica (soba i hotelskog apartmana), prenamjenu dijela restorana te u podizanje sigurnosnih standarda u skladu s EU.

Gotovo 4 milijuna kuna planira se uložiti u hotel Argosy (3 zvjezdice), i to u obnovu preostalih devet neobnovljenih soba na razinu kvalitete smještaja četiri zvjezdice, čime će se postići ista razina kvalitete kao i ostalih 299 soba. Time će se i kategorija toga hotela povećati na 4 zvjezdice, što će mu, kako očekuju, poboljšati i tržišni položaj.

U hotel Minčeta (3 zvjezdice) uložit će 3,5 milijuna kuna, prije svega u usklađenje s postojećim hrvatskim zakonskim i tehničkim standardima te u hortikulturno uređenje okoliša.

U četvrti hotel Tirena (3 zvjezdice) planirano ovogodišnje ulaganje od 1,3 milijuna kuna bit će najviše usmjereno na zadovoljenje sigurnosnih i tehničkih standarda.

Oko 200 tisuća kuna planiraju ulaganje i u svoj autokamp Solitudo (jedini autokamp na području Dubrovnika), koji je prošle godine ponovo otvoren nakon što je 13 godina bio van funkcije.

Ulaganja od 400 tisuća kuna planiraju i u tzv. Mali Stradun, prostor u sklopu Babinog Kuka sa nekoliko ugostiteljskih objekata, trgovina i zabavnim centrom.

Osim u objekte u Babinom Kuku planiraju i ulaganja u sanaciju i obnovu infrastrukture od 1,3 milijuna kuna.

U vezi ove turističke godine iz Babinog Kuka napominju kako očekuju da će u konačnici uspjeti ostvariti oko 3 posto više noćenja od lanjskih 402 tisuće u četiri hotela, čemu u prilog ide i brojka od trenutno 370 tisuća bookiranih noćenja, što je za oko 95 tisuća bolje nego u isto lanjsko vrijeme.

Trenutno u njihova četiri hotela boravi oko tisuću gostiju, dok u autokampu svakodnevno, od njegovog otvorenja početkom travnja, boravi 30-ak gostiju. U kampu ove godine očekuju 15 posto više noćenja od lanjskih više od 42 tisuće.

Cijene smještaja u hotelima na Babinom Kuku su prosjeku 5 do 10 posto više nego prošle godine, što je, kažu, izravna posljedica podizanja kvalitete usluge.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙