FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plan razvoja turizma PGŽ: 2,4 milijarde eura do 2015.

RIJEKA, 12. travnja 2005. (Hina) - Prema procjenama izrađivača Glavnogplana razvoja turizma Primorsko-goranske županije do 2015. bi u raznesadržaje, infrastrukturu, smještaj i usluge na Kvarneru trebalouložiti 2,4 milijarde eura, od toga 1,4 milijardu eura u smještajnekapacitete.
RIJEKA, 12. travnja 2005. (Hina) - Prema procjenama izrađivača Glavnog plana razvoja turizma Primorsko-goranske županije do 2015. bi u razne sadržaje, infrastrukturu, smještaj i usluge na Kvarneru trebalo uložiti 2,4 milijarde eura, od toga 1,4 milijardu eura u smještajne kapacitete.

Glavni plan razvoja turizma Primorsko-goranske županije, kojemu su ciljevi stvaranje praktičnog modela razvoja turizma, povećanje konkurentnosti i standarda stanovnika, izradili su stručnjaci opatijskog Fakulteta za turistički i hotelski menadžment. Naručitelji su Primorsko-goranska županijska uprava i Turistička zajednica.

Ako bi se primijenile pretpostavke Glavnog plana do 2015. bi na Kvarneru bilo moguće ostvariti 14,4 milijuna noćenja na godinu, u odnosu na sadašnjih oko 10 milijuna noćenja godišnje.

Dnevna potrošnja turista trebala bi biti povećana sa sadašnjih 38 na 75 eura.

Osnovni predmet istraživanja bila je mogućnost održiva razvoja turizma u Primorsko-goranskoj županiji, izradba prepoznatljiva kvarnerskog "branda" i razvitak Kvarnera u vodeću turističku regiju.

U Glavnom planu razmotrena su turistička odredišta, raspoloživi činitelji razvoja, obilježja vrijednosti turističkog sustava, predložen je model razvoja odredišta, programi potpore te provedba i nadzor razvoja turizma u županiji.

Među ostalim navodi se da je u sljedećem razdoblju potrebno "odrediti stvarni 'brand' turističkog odredišta Kvarnera u novim uvjetima, uz uvažavanje rezultata istraživanja Glavnog plana."

Naglašena su neophodna ulaganja u hotelske kapacitete te potreba specijaliziranja hotelskih objekata na poslovne, konferencijske, klub hotele, obiteljske hotele, povijesne, priobalne i ronilačke hotele, hotele za osobe treće dobi, male i prijateljske te zdravstvene hotele.

Izrađivači Glavnog plana nastavit će nadzor i provedbu tog plana te stalna znanstvena istraživanja turističkog razvoja Kvarnera.

Izrada Glavnog plana razvoja turizma Primorsko-goranske županije počela je 2003. i stajala 2,2 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙