FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

80. rođendan zagrebačkog hotela Esplanade

ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački hotel Esplanade, koji odprošle godine nosi naziv The Regent Esplanade, ove godine, 22.travnja, obilježava 80 godina pružanja vrhunskih usluga gostima izHrvatske i inozemstva, povodom čega će za goste prirediti posebanprogram i razne promocije.
ZAGREB, 13. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački hotel Esplanade, koji od prošle godine nosi naziv The Regent Esplanade, ove godine, 22. travnja, obilježava 80 godina pružanja vrhunskih usluga gostima iz Hrvatske i inozemstva, povodom čega će za goste prirediti poseban program i razne promocije.

Govoreći o toj obljetnici na današnjoj konferenciji za novinare u Esplanadi direktor hotela (Šveđanin) Torbjorn Bodin podsjetio je na 22. travnja 1925. kada je hotel, nakon 26 mjeseci gradnje, službeno otvoren, s ciljem pružanja luksuznog smještaja putnicima glasovitog vlaka "Orient Express".

U to je vrijeme bio proglašen trijumfom domaće arhitekture (arhitekt Dionis Sunko) i obrtništva, a hotel je od tadašnjeg otvaranja do danas ugostio brojne poznate svjetske osobe i bio "svjedokom" brojnih društvenih i političkih zbivanja.

U vezi programa obilježavanja 80. rođendana hotela Bodin je posebno istaknuo prigodnu izložbu Esplanadina namještaja iz 30-ih godina 20. stoljeća, knjiga gostiju, albuma sa slikama i imenima gostiju te originalni menu iz tog vremena, koja će biti postavljena u predvorju hotela.

Osim toga za tu je prigodu hotel priredio i posebnu ponudu noćenja s doručkom za dvije osobe po promotivnoj cijeni u razdoblju od 22. do 24. travnja, kao i povoljnije cijene svoje eno-gastronomske ponude.

Govoreći o poslovanju hotela u zadnjih godinu dana, otkako je otvorena potpuno nova i rekonstruirana Esplanade, Bodin je kazao da su zadovoljni odazivom gostiju i popunjenošću kapaciteta. Ove godine očekuje povećanje popunjenosti s lanjskih 30 na 55 posto. Najčešći gosti su im poslovni ljudi iz Njemačke, Austrije te SAD-a, Velike Britanije i Italije.

Naglasio je da osim hotelskih usluga u zadnje vrijeme promoviraju i posebne pakete za gradove Zagreb i Dubrovnik, s noćenjem u Esplanadi.

Za investiciju u dvogodišnju obnovu hotela (od studenog 2002. do svibnja 2004.), a koja se neslužbeno procjenjivala na više od 15 milijuna eura, kaže da očekuje kako će se vratiti u roku pet godina.

Hotelom, po odabiru vlasnika Austrijanca Herberta Hasebachera, od jeseni 2003. upravlja lanac Regent, odnosno kompanija "Rezidor Sas Hospitality".

Današnjoj konferenciji u Esplanadi je prisustvovao i akademik Dragutin Tadijanović, koji je od prvog dana njegov redovni, a danas i počasni gost.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙