FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Zec neće biti izručen Hrvatskoj

SARAJEVO, 14. travnja 2005. (Hina) - Pripadnik Državne granične službe(DGS) Bosne i Hercegovine Milovan Zec, za kojim traga hrvatskopravosuđe zbog počinjenih ratnih zločina, neće biti izručen Hrvatskoj,odlučio je u četvrtak Sud BiH.
SARAJEVO, 14. travnja 2005. (Hina) - Pripadnik Državne granične službe (DGS) Bosne i Hercegovine Milovan Zec, za kojim traga hrvatsko pravosuđe zbog počinjenih ratnih zločina, neće biti izručen Hrvatskoj, odlučio je u četvrtak Sud BiH.

Kako je za Hinu izjavila glavna tajnica Suda BiH Vahida Jeftić, Milovan Zec, koji je uhićen u srijedu na temelju tjeralice hrvatskog Interpola, tijekom dana je saslušan u Sudu BiH. Sudac je utvrdio kako Zec posjeduje bosanskohercegovačko državljanstvo te da to priječi njegovo izručenje drugoj državi.

Jeftić je pojasnila kako izručenje državljana BH drugim zemljama priječi član 15. Zakona o kaznenom postupku BiH i na temelju te činjenice konstatirano je kako ne postoje ni pretpostavke da se Zecu odredi ekstradikcijski pritvor. Nakon toga je on pušten na slobodu.

Jeftić je istaknula kako postoji mogućnost da druga država pravosuđu BiH ustupi dokaze koji su potrebni za vođenje kaznenog postupka, no takav prijedlog iz Hrvatske nije došao.

Iz sjedišta Državne granične službe u Sarajevu tijekom dana je potvrđeno kako je Zec uhićen po nalogu hrvatskog Interpola te da je nakon toga predan Sudu BiH koji je potom odlučio o njegovu puštanju na slobodu.

Za sada nije jasno hoće li Zec ostati djelatnik DGS-a BH ili hoće li i kakve mjere protiv njega biti poduzete s obzirom da se tereti za kazneno djelo ratnog zločina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙