FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska najveći vanjskotrgovinski partner BiH

SARAJEVO,12. travnja 2005.(Hina) - Hrvatska je i tijekom prva trimjeseca ove godine zadržala poziciju najvažnijeg vanjskotrgovinskogpartnera Bosne i Hercegovine sudjelujući u ukupnoj razmjeni te zemljes inozemstvom sa 21,62 posto, objavila je u utorak Vanjskotrgovinskakomora BiH.
SARAJEVO,12. travnja 2005.(Hina) - Hrvatska je i tijekom prva tri mjeseca ove godine zadržala poziciju najvažnijeg vanjskotrgovinskog partnera Bosne i Hercegovine sudjelujući u ukupnoj razmjeni te zemlje s inozemstvom sa 21,62 posto, objavila je u utorak Vanjskotrgovinska komora BiH.

Ukupni obim razmjene između Hrvatske i BiH od siječnja do ožujka dosegnuo je iznos od oko 312 milijuna eura , pri čemu je iz Hrvatske u BiH izvezeno robe u vrijednosi od oko 226 milijuna eura, dok je uvoz u Hrvatsku iz BiH iznosio 86 milijuna eura.

U usporedbi s istim razdobljem 2004. godine, uvoz iz Hrvatske u BiH bio je veći za oko 24,5 milijuna eura.

Pokrivenost uvoza u BiH izvozom u Hrvatsku i dalje je u velikoj nesrazmjeri i u prvom tromjesečju ove godine dosegnula je tek 38 posto.

Njemačka kao drugi po veličini vanjskotrgovinski partner BiH ima 11,85 posto udjela u ukupnoj trgovinskoj razmjeni te zemlje a približno toliko (11,4 posto) otpada i na Srbiju i Crnu Goru.

Italija i Slovenija s nešto manje od deset posto udjela su na trećem odnosno četvrtom mjestu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙