FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo sigurnosti: U BiH nema osumnjičenih ratnih zločinaca

BANJA LUKA, 28. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik ministra sigurnostiBosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je u ponedjeljak u Banja Lucida to ministarstvo ne raspolaže informacijama da se na području BiHnalazi bilo koja od osoba osumnjičenih za ratne zločine jer bi se uprotivnom "učinilo sve da se one uhite i predaju Haškom sudu".
BANJA LUKA, 28. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je u ponedjeljak u Banja Luci da to ministarstvo ne raspolaže informacijama da se na području BiH nalazi bilo koja od osoba osumnjičenih za ratne zločine jer bi se u protivnom "učinilo sve da se one uhite i predaju Haškom sudu".

Mektić je potvrdio da je na razini BiH u tijeku usuglašavanje dokumenta o izručenju optuženika za ratne zločine Sudu u Den Haagu koji bi bio temelj budućeg trilateralnog sporazuma između BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore o međusobnom "transferu" osumnjičenih za ratni zločin.

"Time bi se preuzele određene obveze na državnoj razini glede isporuke takvih osoba", kazao je Mektić, izrazivši uvjerenje da će se taj zakonski akt vrlo brzo naći pred Vijećem ministara BiH, a nakon toga u parlamentarnoj proceduri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙