FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Verbum" objavio knjigu "Konklave - Kako Crkva bira papu"

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Splitska nakladna kuća "Verbum"objavila je knjigu "Konklave - Kako Crkva bira papu", koju je prirediourednik Petar Balto, a na hrvatskom će se tržištu pojaviti danas,uoči konklave za izbor novog poglavara Rimokatoličke crkve, 18.travanja.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Splitska nakladna kuća "Verbum" objavila je knjigu "Konklave - Kako Crkva bira papu", koju je priredio urednik Petar Balto, a na hrvatskom će se tržištu pojaviti danas, uoči konklave za izbor novog poglavara Rimokatoličke crkve, 18. travanja.

U knjizi su objavljeni temeljni podatci o povijesti izbora za papu, raščlamba sadašnjih konklava, pravila i procedura izbora.

Također u knjizi je po prvu put na hrvatskom jeziku objavljen cjelovit tekst Apostolske konstitucije "Universi Dominici Gregis", čiji je autor nedavno preminuli papa Ivan Pavao II., koji je tom konstitucijom odredio kako će se birati njegov nasljednik.

U prilogu knjizi pridodan je popis svih dosadašnjih papa i popis današnjih kardinala Rimokatoličke crkve, s kratkim biografijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙