FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Golden marketing zbog današnjih izjava napustio Hrvatsku udrugu nakladnika

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački nakladnik Goldenmarketing - Tehnička knjiga priopćio je da se zbog današnjih izjavapredsjednika i tajnika Hrvatske udruge nakladnika Ivana Rasta iEduarda Hemara povlači iz članstva te udruge.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački nakladnik Golden marketing - Tehnička knjiga priopćio je da se zbog današnjih izjava predsjednika i tajnika Hrvatske udruge nakladnika Ivana Rasta i Eduarda Hemara povlači iz članstva te udruge.

"Smatramo da se problemi u nakladništvu moraju rješavati na kulturan i civiliziran način, napominje u svom priopćenju nakladnik Goldeng marketing i dodaje kako je "zadaća udruge poticati rješavanje i rješavati stručna pitanja."

Golden marketing ističe kako zbog iznijetih stavova s kojima se ne slažu ne mogu više pristati na daljnje članstvo u udruzi koja ne zastupa njihove interese i stajališta.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Hrvatske udruge nakladnika (HUNA) govorili su o sukobu interesa unutar Ministarstva kulture koje novcima poreznih obveznika otkupljuje knjige.

Kao primjer takvoga sukoba interesa, naveden je slučaj otkupa knjige Rade Šerbedžije. On je, kako uz ostalo tvrde predstavnici HUNE, dobio novce zahvaljujući tomu što urednik njegove nakladničke kuće sjedi u odboru Ministarstva kulture koje odlučuje o novcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙