FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena "Knjiga za roditelje" Ilonke Filipović

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Može li se lako i jednostavno postatiuspješan roditelj, a djecu odgojiti da budu dobra, zanimalo je mnogeroditelje čija je iskustva i probleme socijalna radnica IlonkaFilipović iznijela u svojoj knjizi "Knjiga za roditelje".
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Može li se lako i jednostavno postati uspješan roditelj, a djecu odgojiti da budu dobra, zanimalo je mnoge roditelje čija je iskustva i probleme socijalna radnica Ilonka Filipović iznijela u svojoj knjizi "Knjiga za roditelje".

Nakladništvo Hrvatske udruge socijalnih radnika danas je knjigu predstavilo kao plod dugogodišnjeg rada autorice s roditeljima u brakorazvodnim parnicama, s djecom problematična ponašanja, a kasnije i u "Školi za uspješnije roditeljstvo" pri "Plavom telefonu".

Kroz susrete s roditeljima Filipović je često nailazila na njihovu želju da "instant postupkom" riješe svoje međusobne probleme i probleme s djecom.

Pokušavajući im pomoći, kako brzim rješenjima, tako i usmjerenjem na dugotrajan rad u međusobnim odnosima, autorica je stekla iskustvo koje bi, sakupljeno u knjizi, trebalo pomoći roditeljima da bolje sagledaju vlastito ponašanje i pogledaju svijet očima djeteta.

"Čitajući knjigu nisam se mogla oteti dojmu da su je napisala djeca svojim roditeljima", kazala je recenzentica Ana Štambuk dodajući da za druga znanja i vještine postoje škole, ali za vrlo važnu roditeljsku ulogu nema obrazovanja.

Za mnoge je roditeljstvo izvor velikog zadovoljstva, ali i brojnih frustracija, a odnos roditelja i djece područje je na kojem trebaju učiti jedni od drugih, istaknula je.

Knjiga obuhvaća djelotvorne i nedjelotvorne odgojne postupke, obrađuje područje ljutnje, agresivnosti i sukoba, uvođenje pravila, odnos televizije i odgoja itd., a sve to je potkrijepljeno vježbama i konkretnim preporukama autorice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙