FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Dužnosnici zadovoljni pozitivnom ocjenom EU

BEOGRAD,12. travnja 2005.(Hina) - Državni dužnosnici Srbije i CrneGore izrazili su zadovoljstvo važnim korakom u približavanju Europskojuniji nakon što su direktor Europske unije za zapadni Balkan ReinhardPriebe i voditelj izaslanstva Europske komisije u Srbiji i Crnoj Gori(SCG) Josep Lloveras u utorak poslije podne službeno obavijestilisrbijanskog premijera Vojislava Koštunicu o pozitivnoj ocjeni Studijeo izvedivosti za početak pregovora SCG i EU o sklapanju Sporazuma ostabilizaciji i pridruživanja.
BEOGRAD,12. travnja 2005.(Hina) - Državni dužnosnici Srbije i Crne Gore izrazili su zadovoljstvo važnim korakom u približavanju Europskoj uniji nakon što su direktor Europske unije za zapadni Balkan Reinhard Priebe i voditelj izaslanstva Europske komisije u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) Josep Lloveras u utorak poslije podne službeno obavijestili srbijanskog premijera Vojislava Koštunicu o pozitivnoj ocjeni Studije o izvedivosti za početak pregovora SCG i EU o sklapanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanja.

Državna zajednica Srbija i Crna Gora time je stupila na europski put koji izvjesno vodi u EU, kazao je premijer Koštunica novinarima.

Potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus kazao je da dobijanje pozitivne ocjene Studije omogućuje Srbiji pristup sredstvima iz fondova EU, te da ona predstavlja pozitivan signal potencijalnim investitorima.

Ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković izrazio je zadovoljstvo najnovijom odlukom i rekao da o SCG sada ovisi kojom brzinom će stići do punopravnog članstva u EU.

Predsjednik Srbije Boris Tadić, kako prenosi agencija Beta, kazao je novinarima u Hannoveru, gdje je u utorak otvorio manifestaciju "Dan gospodarstva Srbije", da se nakon pozitivne ocjene Studije o izvedivosti "ništa ne smije prepustiti slučaju".

"Današnja odluka za našu javnost znači da je naša zemlja sposobna priključiti se jednom EU, a kad će se to dogoditi, ovisi samo o nama, o gospodarskim i strukturnim reformama koje slijede u našem društvu", kazao je Tadić i posebno upozorio na važnost pune suradnje s Haškim sudom. Pri tom je dodao SCG može učiti iz hrvatskog iskustva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙