FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavka prvog čovjeka krovne zajednice Hrvata u SCG

SUBOTICA, 19. ožujka 2005. (Hina) - Višemjesečni sukob unutar Hrvatskognacionalnog vijeća (HNV), krovne udruge Hrvata u SCG, kulminirao je usubotu ostavkom njegova predsjednika Josipa Ivanovića.
SUBOTICA, 19. ožujka 2005. (Hina) - Višemjesečni sukob unutar Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), krovne udruge Hrvata u SCG, kulminirao je u subotu ostavkom njegova predsjednika Josipa Ivanovića.

Prvi čovjek hrvatske zajednice u SCG ostavku na dužnost podnio je u subotu na 6. sjednici HNV-a u Subotici nakon što njegov prijedlog za smjenu predsjednika izvršnog odbora HNV-a Laze Vojnića Hajduka nije dobio dovoljan broj glasova vijećnika.

Vojnićevu smjenu Ivanović je zatražio jer, kako je istaknuo, "propusti u radu onemogućavali su učinkovitiji rad zastupničkog tijela Hrvata u SCG".

Za predsjednika izvršnog odbora HNV-a ishod glasovanja je bio znak da su optužbe na njegov račun bile neutemeljene, te je najavio kompletiranje rukovodstva HNV-a za početak sljedećeg mjeseca kada je zakazana nova sjednica ovoga tijela.

Pored predsjednika HNV-a Ivanovića ostavke su na subotnjoj sjednici podnijeli i dva dopredsjednika i tajnik HNV-a, te jedan član izvršnog odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙