FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: Hrvatski primjer upozorenje SCG-u u suradnji s Haagom

BEOGRAD,17. ožujka(Hina) - Državna zajednica Srbija i Crna Gora dokraja mjeseca mora učiniti još neki korak u suradnji s Haaškim sudomako želi uvjeriti međunarodnu zajednicu da je zaslužila pozitivnuocjenu Studije o izvodivosti, o čemu govori i negativni primjerHrvatske, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava SCG ipredsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom RasimLjajić.
BEOGRAD,17. ožujka(Hina) - Državna zajednica Srbija i Crna Gora do kraja mjeseca mora učiniti još neki korak u suradnji s Haaškim sudom ako želi uvjeriti međunarodnu zajednicu da je zaslužila pozitivnu ocjenu Studije o izvodivosti, o čemu govori i negativni primjer Hrvatske, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava SCG i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić.

"Hrvatskoj su, zbog jednog neispunjenog uvjeta od predviđenih 626, odloženi pregovori s Europskom unijom", upozorio je Ljajić u intervjuu za agenciju Fonet, kojega prenosi beogradski dnevnik "Danas" od četvrtka.

Govoreći o transferu zatvorenika iz Hrvatske u SCG, Ljajić je naveo da je nakon 15 godina prva skupina zatvorenika prebačena iz hrvatskih u srbijanske zatvore, te istakao da postoji dogovor da se nastave razgovori o transferu druge skupine zatvorenika. Ljajić je "izrazio nadu da će dogovor doprinijeti ukupnoj normalizaciji odnosa SCG i Hrvatske, unatoč aktualnim problemima i incidentima na sportskim terenima".

"Mi i Hrvatska smo pod posebnom europskom lupom i nitko neće primati u europsko dvorište one države koje s ulaskom donose svoje probleme. Mi moramo pokazati da smo na tom mikro-planu spremni nadvladati teško naslijeđe prošlosti da bismo bili dio europske budućnosti", kazao je Ljajić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙