FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Optuženik za Ovčaru branit će se sa slobode

BEOGRAD,15. ožujka(Hina) - Optuženi za ratni zločin na Ovčari MilanBulić, protiv kojega je postupak zbog bolesti izdvojen od suđenjaprotiv ostalih 16 optuženika, pušten je iz pritvora Okružnog suda uBeogradu i ubuduće će se braniti sa slobode, odlučilo je u utorakvijeće Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu.
BEOGRAD,15. ožujka(Hina) - Optuženi za ratni zločin na Ovčari Milan Bulić, protiv kojega je postupak zbog bolesti izdvojen od suđenja protiv ostalih 16 optuženika, pušten je iz pritvora Okružnog suda u Beogradu i ubuduće će se braniti sa slobode, odlučilo je u utorak vijeće Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu.

Postupak protiv Bulića, uhićenog u svibnju prošle godine, izdvojen je od postupka protiv ostalih optuženika 28. veljače ove godine, zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja. Zbog rijetkog neurološkog poremećaja, zaključak je liječnika, optuženi Bulić nije u stanju aktivno sudjelovati u postupku protiv 16 suoptuženih.

"Optuženom je neophodna odgovarajuća medicinska pomoć, a u uvjetima pritvora jedina ustanova koja ga može liječiti je KPD bolnica Okružnog zatvora u Beogradu. Ta bolnica, imajući u vidu bolest optuženog, ne raspolaže s mogućnostima odgovarajuće liječničke njege", kazao je predsjednik vijeća, sudac Vesko Krstajić obrazlažući odluku vijeća o puštanju optuženog Bulića iz pritvora.

Sud je Buliću izrekao i zabranu napuštanja mjesta stalnog boravka, Novog Sada, te mu odredio i obvezno javljanje novosadskoj policiji svakih 15 dana. Također, optuženi Bulić obvezan je predati policiji svoju putnu ispravu "ako je ima".

Optužnica Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine tereti Bulića da je u studenom 1992. godine primorao ratne zarobljenike da prođu kroz špalir kojega su ispred hangara formirali on i ostali optuženi pripadnici Teritorijalne obrane. Zarobljenici su bili fizički zlostavljani, udarani metalnim šipkama, drvenim palicama i kundacima, rukama i nogama po tijelu, čime su im nanesene teške tjelesne povrede, precizira se u optužnici.

Suđenje optuženom Buliću bit će naknadno zakazano, dok će suđenje ostalim optuženima za zločin na Ovčari, koje je počelo u ožujku prošle godine, biti nastavljeno 21. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙