FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska kao zagovornik Srbije na europskom putu

ZAGREB/SOFIJA, 7. travnja 2005. (Hina) - Predsjednici Bugarske i SrbijeGeorgi Parvanov i Boris Tadić razgovarali su u četvrtak u Sofiji oeuropskoj perspektivi dviju zemalja i cijele regije, pri čemu jeBugarska Srbiji obećala podršku na europskom putu, objavila jeagencija Beta.
ZAGREB/SOFIJA, 7. travnja 2005. (Hina) - Predsjednici Bugarske i Srbije Georgi Parvanov i Boris Tadić razgovarali su u četvrtak u Sofiji o europskoj perspektivi dviju zemalja i cijele regije, pri čemu je Bugarska Srbiji obećala podršku na europskom putu, objavila je agencija Beta.

Parvanov i Tadić su se složili da su odnosi Bugarske i Srbije najbolji u skoro 130 godina dugoj povijesti diplomatskih veza, a kontakti na visokoj razini najaktivniji u nekoliko posljednjih desetljeća.

Bugarski je predsjednik izrazio spremnost svoje zemlje, koja se nada da će postati punopravna članica EU 2007., da bude zagovornik SCG na europskom putu. Također je obećao i potporu za uključivanje SCG u program NATO-a "Partnerstvo za mir".

Prema diplomatima, dvojica predsjednika posebice su razgovarala o jačanju gospodarske saradnje, uključujući i infrastrukturalne projekte kao što su izgradnja autoceste Sofija-Niš i plinovoda od Sofije do Dimitrovgrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙