FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blokirano Siemensovo ulaganje u ruski Power Machines

MOSKVA, 13. travnja 2005. (Hina/dpa) - Ruske su vlasti u srijeduuložile veto na ulaganje njemačkog industrijskog diva Siemensa u ruskuenergetsku kompaniju Power Machines vrijedno više od 400 milijunadolara.
MOSKVA, 13. travnja 2005. (Hina/dpa) - Ruske su vlasti u srijedu uložile veto na ulaganje njemačkog industrijskog diva Siemensa u rusku energetsku kompaniju Power Machines vrijedno više od 400 milijuna dolara.

Ruska Služba za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je da je prisiljena blokirati Siemensovu kupovinu 73,46 posto udjela u Power Machines jer zakoni brane stranim kompanijama kupovinu strateških poduzeća koja su u službi sektora obrane.

Ruska kompanija uglavnom opskrbljuje sektor energetike ali proizvodi i vojne komponente, uključujući i rezervne dijelove za rusku flotu na nuklearni pogon.

Siemens je namjeravao kupiti paket dionice Power Machinesa od ruskog industrijskog holdinga Interros za oko 215 milijuna dolara a želio je uložiti i dodatnih 200 milijuna dolara u dijelove kompanije koji nisu vezani za obrambeni sektor.

Ruski ministar za gospodarski razvoj i trgovinu Gherman Gref podupro je taj posao ali ruske sigurnosne službe navodno su izrazile zabrinutost zbog tog inozemnog ulaganja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙