FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISO certifikat Institutu za elektroprivredu i energetiku

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Institutu za elektroprivredu ienergetiku danas je dodijeljen certifikat ISO 9001:2000, čime je,prema riječima direktora Instituta Zdenka Tonkovića, ta institucijapostala jedna od rijetkih hrvatskih certificiranih kuća s područjaznanstveno istraživačke djelatnosti iz područje energetike.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Institutu za elektroprivredu i energetiku danas je dodijeljen certifikat ISO 9001:2000, čime je, prema riječima direktora Instituta Zdenka Tonkovića, ta institucija postala jedna od rijetkih hrvatskih certificiranih kuća s područja znanstveno istraživačke djelatnosti iz područje energetike.

Certificiranje Instituta, kazao je Tonković, bila je obveza ne samo prema okolišu, društvu i državi, već i prema zaposlenicima Instituta, no samo dobivanje certifikata bit će samo prvi korak na putu izvrsnosti njihovog poslovanja.

Pravi smisao ovog procesa, zaključio je, zapravo je poslovati po principima koje certifikat ISO podrazumjeva, a poseban značaj samom certifikatu daje i činjenica da ga je Institut dobio na kraju procesa konsolidacije poslovanja i sređivanja stanja u tvrtki.

Direktor Centra za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore (HGK) Trpimir Župić istaknuo je na svečanosti uručenja da na današnjem tržištu tvrtke ne mogu poslovati bez potvrde kvalitete.

Dobivanje certifikata podrazumjeva novi sustav planiranja, ulaganje u tehnologiju, ljude i znanje, ali što je značajnije, potvrda kvalitete, uz cijenu i povoljan rok isporuke proizvoda ili dovršetka radova, danas predstavlja nužni kriterij za opstanak na tržištu.

Certificiranje Instituta za elektroprivredu i energetiku provela je certifikatorska kuća Biro Veritas Croatia, koja je time preuzela i obvezu nadzora provedbe, ali i daljnjeg unaprjeđivanja primjene pravila certifikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙