FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sumnjivac s putnim torbama uhićen kraj američkog kongresa

WASHINGTON,12. travnja(Hina) - Policija je u ponedjeljak uhitilačovjeka koji je s dvije putne torbe stajao kraj američkog Kongresatražeći da razgovara s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.
WASHINGTON,12. travnja(Hina) - Policija je u ponedjeljak uhitila čovjeka koji je s dvije putne torbe stajao kraj američkog Kongresa tražeći da razgovara s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

Policija je strahovala da bi se moglo raditi o bombašu samoubojici koji u torbama nosi eksploziv.

Nakon što su ga pripadnici specijalne policije uhvatili i odvukli pregledom torbi, od kojih je jedna raznesena vodenim topom, utvrđeno je da u njima nema eksploziva niti drugog opasnog materijala.

Policija koja osigurava američki Kongres kazala je da će čovjek biti optužen za nepokoravanje snagama sigurnosti.

Šef kongresne policije Terrance Gainer odbio je identificirati čovjeka osim da ima 33 godine, da je iz Kine, da je nedavno ušao u SAD i da pri sebi nema osobnih isprava.

Gainer je rekao kako je čovjek želio razgovarati s Bushom.

"On je rekao kako ne želi razgovarati niskim osim s predsjednikom", rekao je šef policije.

Incident se dogodio sredinom dana kada su policajci ugledali čovjeka koji je stajao u blizini Kongresa s po jednom putnom torbom pored sebe i bez riječi gledao u zgradu.

Nakon što nije odgovorio na upite policajca, snage sigurnosti su evakuirale okolicu kao i kongresne urede u blizini tog područja.

Nekoliko specijalnih policajaca ga je oborilo i odvuklo pri čemu je pretrpio površinske ozljede. Osumnjičeni nije pružao otpor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙