FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ne školuje se više od 10 milijuna arapske djece

KAIRO, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Više od 10 milijuna djeceškolskog uzrasta u arapskom svijetu ne ide u školu, navodi se uizvješću UN-ove agencije za djecu UNICEF i Arapske lige objavljenom uponedjeljak u Kairu.
KAIRO, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Više od 10 milijuna djece školskog uzrasta u arapskom svijetu ne ide u školu, navodi se u izvješću UN-ove agencije za djecu UNICEF i Arapske lige objavljenom u ponedjeljak u Kairu.

"Više od 10 milijuna djece ne pohađa školu, od kojih većina u Egiptu, Maroku i Sudanu", stoji u izvješću, u kojem se dodaje da je ostvaren napredak, ali još treba učiniti puno u vezi s tim problemom.

Stanovništvo mlađe od 15 godina predstavlja 34 posto arapskog stanovništva, koje će 2015. godine brojati 400 milijuna stanovnika, naglašava se.

Devet od 22 zemlje članice Arapske lige dosegle su između 1997. i 2000. stopu od 90 posto koja polaze osnovnu školu, a Tunis je postigao 99 posto, navodi se.

Bahrein je najviše postigao u srednjoškolskom obrazovanju djece sa stopom školovanja od 92 posto u školskoj godini 2000./2001., dok je u jedanaest zemlja stopa između 50 posto i 80 posto, a u preostalim ispod te razine.

Izvješće naglašava važnost predškolskog obrazovanja i primjećuje da ono predstavlja tek 16 posto u većini zemalja regije, čak i u zemljama s velikim financijskim sredstvima, poput Saudijske Arabije i Omana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙