FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Condoleezza Rice 19. i 20. travnja u Rusiji

WASHINGTON,9. travnja(Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Riceposjetit će Moskvu gdje će se susresti s ruskim predsjednikomVladimirom Putinom u pripremi posjeta američkog predsjednika GeorgeaW. Busha Rusiji u svibnju, objavio je u petak State Department.
WASHINGTON,9. travnja(Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetit će Moskvu gdje će se susresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u pripremi posjeta američkog predsjednika Georgea W. Busha Rusiji u svibnju, objavio je u petak State Department.

Rice će se tijekom posjeta Moskvi 19. i 20. travnja susresti s predsjednikom Putinom, ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i drugim ruskim dužnosnicima, rekao je u priopćenju glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

"Fokus posjeta Moskvi bit će pripreme za posjet predsjednika Busha Rusiji tijekom obilježavanja završetka Drugog svjetskog rata 9. svibnja", rekao je on.

Nakon Rusije Rice putuje u Vilnius u Litvu na redoviti susret ministara vanjskih poslova NATO-a, kao i Vijeća NATO-Rusija i Povjerenstva NATO-Ukrajina.

Ona će se također susresti s litvanskim predsjednikom Valdasom Adamkusom i ministrom vanjskih poslova Antanasom Valionisom "kako bi razgovarali o naporima u Afganistanu i Iraku i promicanju demokracije", rekao je Boucher.

Rice će se vratiti u Washington 21. travnja, a potom krenuti na četverodnevni obilazak zemalja Latinske Amerike, gdje će od 26. do 30. travnja posjetiti Brazil, Kolumbiju, Čile i El Salvador.

"Državna tajnica će istaknuti potporu demokraciji, slobodnoj trgovini i održivom razvoju u regiji i izvan nje", rekao je Boucher.

Ona će razgovarati o tome kako "pojačati našu suradnju u pitanjima poput trgovine drogom i kriminala, smanjenja siromaštva, obrazovanja i zaštite okoliša", kazao je glasnogovornik.

Tijekom posjeta Čileu Rice će također predvoditi američko izaslanstvo na ministarskom sastanku Zajednice demokracija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙