FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice poziva na mirno rješenje Kirgistanu

WASHINGTON, 25. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice u četvrtak je pozvala na mirno i bez nasilja rješenjepolitičke krize u Kirgistanu, te na što skorije održavanje izbora raduuspostavljanja nove vlade.
WASHINGTON, 25. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice u četvrtak je pozvala na mirno i bez nasilja rješenje političke krize u Kirgistanu, te na što skorije održavanje izbora radu uspostavljanja nove vlade.

Tijekom konferencije za novinare održane zajedno sa grčkim ministrom vanjskih poslova Petrosom Molyviatisom, Rice je kazala da SAD prati pažljivo događaje u toj Kirgistanu, te da žele jedan proces koji će voditi stabilnom raspletu u kojem se mogu održati izbori.

Rice je ustvrdila da nema mjesta nasilju u takvom procesu, već samo političkom dijalogu koji će dati mogućnost da Kirgistan postane stabilna demokracija

Oporba kirgistanskom predsjedniku Askaru Akajevu u srijedu je nasilno ušla u vladine prostorije u glavnom gradu Biškeku nakon dana nemira i prosvjeda koji su nabujali uslijed rastućih optužbi da su nedavni parlamentarni izbori bili namješteni, uslijed čega je kirgistanska oporba zatražila Akajevu ostavku.

Akajev je navodno odletio u susjedni Kazahstan, mada to još nije službeno potvrđeno, dok je premijer Nikolaj Tanajev službeno dao ostavku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙