FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice: povlačenje Talijana iz Iraka bit će koordinirano

NEW DELHI, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice u srijedu je izjavila da će se povlačenje talijanskihvojnika iz Iraka, koje je najavio premijer Silvio Berlusconi, odvijatiu potpunoj koordinaciji s ostatkom koalicije.
NEW DELHI, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice u srijedu je izjavila da će se povlačenje talijanskih vojnika iz Iraka, koje je najavio premijer Silvio Berlusconi, odvijati u potpunoj koordinaciji s ostatkom koalicije.

"Uvjerena sam da će Talijani sve odluke koje se tiču njihovih snaga donositi u potpunoj koordinaciji, na način da se ničim ne ugrozi misija stranih snaga u Iraku predvođenih SAD-om", kazala je Rice na konferenciji za novinare nakon razgovora sa šefom indijske diplomacije Narwarom Singhom.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara, minimalizirala utjecaj tog povlačenja, ističući da će "istinski odgovor na probleme sigurnosti u Iraku stići onda kada sami Iračani budu bili sposobni preuzeti problem sigurnosti u svoje ruke".

Berlusconi je u utorak navečer za rujan najavio postupno povlačenje talijanskih vojnika iz Iraka. Talijanski kontigent od 3.000 vojnika je pod britanskim zapovjedništvom i raspoređen je u Nasiriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙