FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice optužila Pjongjang da želi "promijeniti temu"

ISLAMABAD, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice u četvrtak nije željela ponoviti sintagmu "predstražatiranije", kako je u siječnju nazvala Sjevernu Koreju, i optužilaPjongjang da želi "promijeniti temu", kako se ne bi raspravljalo onjegovom nuklearnom programu.
ISLAMABAD, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice u četvrtak nije željela ponoviti sintagmu "predstraža tiranije", kako je u siječnju nazvala Sjevernu Koreju, i optužila Pjongjang da želi "promijeniti temu", kako se ne bi raspravljalo o njegovom nuklearnom programu.

"Sjevernokorejci su odlučni promijeniti temu u odnosu na ono što čine, ali mi nećemo dopustiti da se to dogodi", izjavila je u Islamabadu za američku TV postaju ABC.

Sjeverna Koreja je u srijedu isključila obnovu pregovora o svojem nuklearnom programu, u trenucima dok Rice na azijskoj turneji, među ostalim, želi ponovno pokrenuti pregovore.

"Nezamislivo je da Demokratska Narodna Republika Koreja nastavi pregovore dok je se ne ukloni s popisa 'predstraža' tiranije", izjavio je dužnosnik ministarstva vanjskih poslova u Pjongjangu, zahtijevajući od Rice "ispriku".

No ona je u Pakistanu rekla kako "ne želi ulaziti u semantičku raspravu sa Sjevernokorejcima".

"Cijeli svijet zna kako se živi u Sjevernoj Koreji i kakav je režim tamo i ja neću dopustiti Sjevernokorejcima da mijenjaju temu" kako bi izbjegli razgovore o nuklearnom programu, rekla je Rice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙