FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blelovar: Policija i NHS bez dogovora

BJELOVAR, 7. travnja 2005. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorska Policijskauprava nije danas pristala na predloženu nagodbu Nezavisnih hrvatskihseljaka (NHS) u vezi s prošlotjednim neprijavljenim prosvjedom kad su traktorima blokirane državne i županijske ceste u Dežanovcu iKončanici pokraj Daruvara.
BJELOVAR, 7. travnja 2005. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava nije danas pristala na predloženu nagodbu Nezavisnih hrvatskih seljaka (NHS) u vezi s prošlotjednim neprijavljenim prosvjedom kad su traktorima blokirane državne i županijske ceste u Dežanovcu i Končanici pokraj Daruvara.

Članovi NHS-a na sastanku s načelnicom PU-a Marijom Galić, na njihov zahtjev, kazali su da su spremni povući tužbe protiv policije zbog toga što im je, kako tvrde, oštetila traktore kad je deblokirala ceste ako policija odustane od zahtjeva za pokretanjem prekršajnih prijava zbog prosvjeda koji nije bio prijavljen.

Načelnica Galić rekla je da policija ni u jednom trenutku nije prekoračila ovlasti niti je uporabila silu, a skup je završio mirno kad je policija pozvala prosvjednike da se raziđu. Odbacila je tvrdnje čelnika NHS-a da je policija oštetila traktore, rekavši da se nitko od vlasnika vozila, kad je došao po svoja vozila koja su bila pomaknuta s ceste, nije žalio da su oštećena.

Napomenula je da je policiju 48-satna neprijavljena blokada državne ceste stajala oko 50 tisuća kuna, a na novinarski upit zašto se s deblokadom čekalo dva dana, odgovorila je da se pokušavalo sve riješiti na miran način.

Budući da je policija organizatore i sudionike već prijavila sucu za prekršaje jer su prekršili Zakon o sigurnosti cestovnog prometa i Zakon o javnom okupljanju, nije postignut nikakav dogovor pa su čelnici NHS-a rekli da će tužiti policiju.

Policija je tako postupila jer je NHS, rekao je predsjednik NHS-a Vladimir Novotny, neovisna stranka, a nije tako postupila kad su prosvjedovale seljačke udruge HSS-a ili HDZ-a. Rekao je kako će dokazati da su im oštećeni traktori te da će tužiti policiju i najavio je nove prosvjede ako do kraja idućeg tjedna u Dežanovac ne dođe ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Članovi NHS-a traktorima su prošli tjedan zapriječili državne i županijske prometnice, zahtijevajući da Općinsko vijeće Dežanovca smanji površine državne poljoprivredne zemlje predviđene za koncesiju sa 740 na 200 hektara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙