FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush žali zbog pogibije talijanskog agenta u Iraku

RIM, 7. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W.Bush izrazio je u četvrtak talijanskom premijeru Silviju Berlusconijužaljenje zbog pogibije talijanskog tajnog agenta u Iraku.
RIM, 7. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush izrazio je u četvrtak talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju žaljenje zbog pogibije talijanskog tajnog agenta u Iraku.

Dan uoči pogreba pape Ivana Pavla II, Bush je Berlusconiju izrazio svoje žaljenje zbog tog slučaja tijekom večere u jednoj staroj vili na brežuljku pored Rima. Večeri su bili nazočni i bivši američki predsjednici Bill Clinton i George Bush stariji.

"Razgovarali su o tom incidentu", rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan, dodajući da je pitanje pokrenuo Berlusconi.

"Predsjednik je ponovio naše žaljenje zbog tog incidenta i osim toga, kao što znate, u tijeku je zajednička istraga", rekao je.

Prema njegovim riječima, za stolom se razgovaralo i o transatlantskim odnosima, Bliskom istoku, Iraku i Ukrajini.

Američki vojnici ubili su 4. ožujka talijanskog agenta Nicolu Caliparija kada su otvorili vatru na automobil u kojem je u bagdadsku zračnu luku pratio talijansku novinarku Giulianu Sgrenu tek puštenu iz iračkog zatočeništva. Sgrena je u pucnjavi ozlijeđena.

Bush se tijekom dana sastao i s talijanskim predsjednikom Carlom Azegliom Ciampijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙