FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: koalicijski sporazum HNSLD-a i LS-a

SISAK, 9. ožujka 2005. (Hina) - Podružnica Hrvatske narodnestranke-Liberalnih demokrata (HNS-LD-a) u Sisku i gradski ogranak LS-adanas su svečano potpisali sporazum o predizbornoj koalicijskojsuradnji i zajedničkom nastupu na idućim lokalnim izborima.
SISAK, 9. ožujka 2005. (Hina) - Podružnica Hrvatske narodne stranke-Liberalnih demokrata (HNS-LD-a) u Sisku i gradski ogranak LS-a danas su svečano potpisali sporazum o predizbornoj koalicijskoj suradnji i zajedničkom nastupu na idućim lokalnim izborima.

Sporazum su potpisali predsjednica sisačkog HNS-LD-a Ivanka Boras i predsjednik gradskog LS-a Krešo Bočina, a potpisivanju je nazočila predsjednica HNS-LD-a Vesna Pusić. Istaknula je da je koalicijski sporazum o predizbornoj suradnji dviju stranaka na tragu inicijative HNS-LD-a za okrupnjivanje i jačanje građanskog centra.

Građanski centar uveo je europsku opciju u Hrvatsku i politiku koja se zasniva na razvojnim projektima kao što je gradnja autocesta i društveno poticana stanogradnja, rekla je Pusić, najavivši da će HNSLD u tome ustrajati.

Predsjednica Podružnice HNS-LD-a Boras je istaknula da koalicija HNS-LD-a i LS-a pregovara s lokalnim SDP-om i HSS-om o predizbornoj suradnji u Sisku te kako "vjeruje da će se suradnja ostvariti".

Predsjednik Županijskog vijeća HNS-LD-a Darinko Dumbović izvijestio je da su razgovarali s predstavnicima SDP-a i HSS-a o mogućoj predizbornoj suradnji na županijskoj razini te da dogovor nije postignut jer HNS-LD nije bio zadovoljan ponuđenim brojem mjesta na koalicijskoj listi. Dumbović nije odbacio mogućnost dogovora o poslijeizbornoj suradnji sa SDP-om i HSS-om u Županiji na temelju izbornih rezultata i broja mandata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙