FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić na Dolcu, u Tkalčićevoj, Mlinovima i Markuševcu

ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednica HNS-a i nositeljicaliste te stranke za Grad Zagreb Vesna Pusić danas se družila sgrađanima na tržnici Dolac, u Tkalčićevoj ulici, Mlinovima te u vrtićui školi u Markuševcu.
ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednica HNS-a i nositeljica liste te stranke za Grad Zagreb Vesna Pusić danas se družila s građanima na tržnici Dolac, u Tkalčićevoj ulici, Mlinovima te u vrtiću i školi u Markuševcu.

Pusić je rekla da svaku subotu provodi u jednom dijelu Zagreba i da će to činiti i dalje zbog kampanje, ali i zato što je HNS-ova zastupnica u zagrebačkoj Skupštini. Rekla je da će tim povodom podružnice HNS-a u svakoj gradskoj četvrti organizirati subotom po neko iznenađenje.

Tako je danas u Tkalčićevoj ulici kod Sunčanog sata i spomenika književnice Marije Jurić Zagorke malim igrokazom, razgovorom s "Gričkom vješticom", pokrenuta inicijativa za renoviranjem Sunčanog sata na obližnjoj trošnoj fasadi. Sunčani sat je simbol Tkalčićeve ulice i zagrebačke tradicije, rekla je Pusić i obećala da će se sat renovirati već na jesen ako HNS pobijedi na zagrebačkim lokalnim izborima.

Škola i dječji vrtić na Markuševcu trebaju dodatni prostor i finaciranje programa, rekla je Pusić pojašnjavajući novinarima razloge posjeta tim ustanovama. Rekla je da su vrtići i osnovne škole obveza lokalne samouprave, koja ih je dužna financirati najmanje s 30 posto.

Pusić je rekla da je tržnica Dolac njezina tržnica, na koju ju je baka dovela još kao djevojčicu i da svaki tjedan kupuje na Dolcu. Rekla je da je danas razgovarala s majkama čiji su sinovi bili hrvatski branitelji i imaju različite probleme u ostvarivanju svojih prava, te da je u razgovoru s građanima na Dolcu čula i prijedlog koji joj se svidio - da se direktnim prodavačima, koji imaju problema s velikim nakupcima na svakoj gradskoj tržnici, odredi dio gdje bi samo oni mogli prodavati. Time bi se direktni prodavači ohrabrili, a promovirala bi se i zdrava hrana, rekla je Pusić.

Pusić je rekla da u HNS-u utorkom od 16 sati razgovara s građanima koji imaju probleme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙