FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blatter, Johanson Pele, Beckenbauer dolaze u Split

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Premda do gostovanja peterostrukogsvjetskog nogometnog prvaka, Brazila u Splitu ima više od četirimjeseca čelnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) gotovo svakodnevnorazrađuju detalje dolaska Selecaoa u Hrvatsku.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Premda do gostovanja peterostrukog svjetskog nogometnog prvaka, Brazila u Splitu ima više od četiri mjeseca čelnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) gotovo svakodnevno razrađuju detalje dolaska Selecaoa u Hrvatsku.

U petak je u zagrebačkom hotelu Westin odrađen prvi dio promocije velikog nogometnog spektakla koji će se 17. kolovoza odigrati na splitskom Poljudu. Osim vodstva HNS-a, o organizaciji samog susreta govorili su i direktora marketinga MOL-a Zsolt Szalay, te izvršni direktora DERBALL-a Peter Pellady. Mađarska naftna kompanija MOL generalni je pokrovitelj HNS-a, dok je DERBALL marketinška tvrtka koja je surađivala u dovođenju brazilske vrste u Mađarsku, a ujedno je i marketinški partner Mađarskog i Hrvatskog nogometnog saveza.

"Bez njihove pomoći dolazak Brazila u Hrvatsku bio bi nemoguć," istaknuo je predsjednik HNS-a, Marković, te dodao: "Od hrvatske neovisnosti u našoj zemlji gostovale su najuglednije svjetske reprezentacije, a kruna svega bit će dolazak Brazila. Bit će to veliki spektakl i izazov za naše igrače."

I Pellady i Szalay su istaknuli kako osim nogometnog značaja ova utakmica ima i veliki značaj za promociju zemlje i turizma. "Ponosni smo što smo dio ove sportske priče," kazao je Szalay.

Svi detalji oko utakmice još uvijek nisu poznati, no do početka svibnja sve će biti razriješeno. Brazil dolazi u najjačem sastavu, a bit će smješten u splitskom hotelu Park. Njihov dolazak u Budimpeštu izazvao je pravu ludnicu u mađarskoj metropoli. Ulaznice su razgrabljene, a na njihov trening pratilo je više od 20.000 gledatelja. Očekuje se kako bi ulaz trening Ronaldinha, Ronalda, Kake i društva mogao biti slobodan i u Splitu. Čelnici HNS-a na utakmicu će pozvati brojne ugledne goste, među kojima i predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, predsjednika UEFA-e Lennartha Johanson, jednog od najboljih nogometaša svih vremena Pelea, legendarnog Nijemca Franz Beckenbauer, te mnoge druge.

"Pozvat ćemo i sve žive članove slavne mađarske reprezentacije, "lake konjice", te sve Hrvate koji su u to vrijeme igrali u reprezentaciji bivše države, VBearu, Crnkovića i druge...," zaključio je predsjednika HNS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙