FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište logističkih rješenja lani vrijedilo 14 milijuna dolara

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Tržište logističkih rješenja uHrvatskoj lani je dosegnulo vrijednost od 14 milijuna dolara, što jeporast od 15 posto u odnosu na 2003, istaknuto je na današnjemotvaranju konferencije Logistics Solutions u Zagrebu.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Tržište logističkih rješenja u Hrvatskoj lani je dosegnulo vrijednost od 14 milijuna dolara, što je porast od 15 posto u odnosu na 2003, istaknuto je na današnjem otvaranju konferencije Logistics Solutions u Zagrebu.

To tržište uključuje vrijednost isporuka softverskih licenci aplikacija za upravljanjem lanca nabave (samostalna rješenja, logistički moduli u ERP rješenjima, mobilni prodajni informacijski sustavi) i dijela GIS alata vezanih uz optimizaciju transportnih troškova, hardverske komponente (specijalizirane uređaje kao što su bar-code čitači i pisači, POS printeri, ručna računala/ terminali, RFID uređaji, sustavi za izvagu i etiketiranje) te IT usluge vezane uz projektiranje, implementaciju, održavanje i upravljanje logističkih sustava i uz to vezanu edukaciju i trening.

Boris Žitnik, direktor analitičke tvrtke IDC Adriatics, organizatora skupa, naglasio je da porast tržišta logističkih rješenja znatno veći od povećanja ukupnog IT tržišta. To ukazuje na povećane potrebe za rješenjima koja doprinose povećanju učinkovitosti poslovanja i profita u industriji u kojoj se kompetitivni pritisci sve izraženiji, ocijenio je.

Tema ovogodišnje, druge po redu konferencije koja je okupila više od 200 sudionika, je automatiziranje skladišnog poslovanja i upravljanja transportom robe i materijala, te optimizacija troškova vezanih uz logistiku.

Svoja rješenja i projekte koji su već u primjeni predstavili su predstavnici 10-ak dobavljača na području rješenja upravljanja skladišnim poslovanjem i transportom robe i materijala.

Direktor sektora Logistic i Assembling u Siemensu Hrvatska Ivyan Škrtić rekao je da je ukupan prihod tvrtke od softvera lani bio 20 milijuna eura, od čega milijun eura otpada na logistička rješenja. Tvrtka SAP Hrvatska i njeni partneri ostvarili su lani ukupnu vrijednost projekata u području maloprodaje u vrijednosti 25 milijuna kuna.

Tvrtka Špica sustavi, koja je predstavila rješenja za integraciju procesa logistike i distribucije robe, lani je na hrvatskom tržištu imala promet nešto manji od dva milijuna eura, dok je grupacija te tvrtke u regiji ostvarila promet od oko osam milijuna eura. U Hrvatskoj imaju oko 320 korisnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙