FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Vladina Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Vladino Povjerenstvo za suzbijanjezlouporabe opojnih droga zaključilo je danas da će se do kraja godineu skladu s kriterijima Europske unije donijeti nova nacionalnastrategija za suzbijanje zlouporabe droga za sedmogodišnje razdoblje iakcijski plan za iduće tri do četiri godine.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Vladino Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga zaključilo je danas da će se do kraja godine u skladu s kriterijima Europske unije donijeti nova nacionalna strategija za suzbijanje zlouporabe droga za sedmogodišnje razdoblje i akcijski plan za iduće tri do četiri godine.

Na sjednici pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor zaključeno je i da će uskoro početi uništavanje zaplijenjene droge, stoji, uz ostalo, u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

U izviješću o izvršenju Akcijskog plana za suzbijanje zlouporabe droga za 2004. zaključeno je kako je provedeno više od 90 posto predviđenih aktivnosti. Uspješnim je ocijenjena organizacija Međunarodne godine obitelji, s kampanjom borbe protiv ovisnosti - Mjeseca borbe protiv ovisnosti u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

U skladu s izvješćem Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi prošle je godine dovršeno pripajanje centara za suzbijanje i prevenciju ovisnosti županijskim zavodima za javno zdravstvo, izmijenjen je i dopunjen Zakon o suzbijanju zlouporabe droga te dane smjernice za daljnje djelovanje. U tom kontekstu predstavljeno je i Izvješće Ministarstva o primjeni zamjenske terapije metadonom.

Ocijenjeno je da je u suzbijanju zlouporabe droga uspješno bilo i Ministarstvo unutarnjih poslova, posebice stoga što je 2004. u Hrvatskoj prvi put zaplijenjeno više od 100 kilograma heroina. Znatno je uznapredovao i zatvorski sustav u organizaciji terapijskih zajednica i postupcima prema zatvorenicima ovisnicima, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙