FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Iz Makedonije prokrijumčario dva kilograma heroina

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija zaplijenila jejučer gotovo dva kilograma heroina od 31-godišnjeg makedonskogdržavljanina koji je drogu, skrivenu u dva plišana jastuka i triplastične boce, prokrijumčario iz Skoplja.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija zaplijenila je jučer gotovo dva kilograma heroina od 31-godišnjeg makedonskog državljanina koji je drogu, skrivenu u dva plišana jastuka i tri plastične boce, prokrijumčario iz Skoplja.

Policija je danas izvijestila da je zaplijenjena droga na ilegalnom narko tržištu vrijedna oko 40.000 eura. Identitet uhićenog muškarca, makedonskog državljanina albanske narodnosti, nisu otkrili, no rečeno je da je prije mjesec dana doputovao iz Makedonije i nastanio se u Zagrebu kao stranac s prijavljenim boravištem.

Osumnjičeni do sada nije poznat policiji po kaznenim djelima ili prekršajima, a uhićen je jučer rano ujutro na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru u akciji policajaca iz Odjela kriminaliteta droga koji su imali informacije da se autobusima na liniji Skoplje-Zagreb-Ljubljana krijumčari droga.

Policajci su po dolasku autobusa iz Skoplja uočili muškarca koji je izašao iz autobusa i iz prtljažnika uzeo dvije plastične vrećice te se počeo žurno udaljavati. Policajci su ga na prostoru kolodvora zaustavili i legitimirali, a u vrećicama su pronašli dva sumnjiva plišana jastuka i tri plastične boce od pola litre na koje je reagirao policijski pas za pronalaženje droga.

Unutar svakog jastuka pronađen je po jedan paket s oko 500 grama heroina, a u svakoj od tri plastične boce coca-cole po oko 300 grama heroina. Ukupno je zaplijenjeno 1980 grama droge, a u stanu kojim se osumnjičeni koristio pronađeni su revolver i pištolj za koje nije imao dozvolu.

Osumnjičeni je jučer poslijepodne priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, a protiv njega će redovnim putem bitit podnesena prekršajna prijava zbog nezakonitog posjedovanja oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙