FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Nedvosmislene naznake" odgode pregovora

BERLIN, 9. ožujka 2005. (Hina) - Njemački mediji u srijedu izvješćuju onajvjerojatnijem pomicanju datuma pregovora Hrvatske s Europskomunijom a dnevnik "Frankfurter Allgemeine Zeitung" u svom onlineizdanju podsjeća na pismo što ga je glavna tužiteljica Haaškogtribunala Carla Del Ponte poslala luksemburškom ministru vanjskihposlova Jeanu Asselbornu a u kojem se konstatira nedovoljna suradnjaHrvatske s Haaškim tribunalom.
BERLIN, 9. ožujka 2005. (Hina) - Njemački mediji u srijedu izvješćuju o najvjerojatnijem pomicanju datuma pregovora Hrvatske s Europskom unijom a dnevnik "Frankfurter Allgemeine Zeitung" u svom online izdanju podsjeća na pismo što ga je glavna tužiteljica Haaškog tribunala Carla Del Ponte poslala luksemburškom ministru vanjskih poslova Jeanu Asselbornu a u kojem se konstatira nedovoljna suradnja Hrvatske s Haaškim tribunalom.

FAZ piše, pozivajući se na diplomatske krugove u Bruxellesu, da diplomati zemalja Europske unije već rade na novim planovima Hrvatska novi datum dobila do kraja lipnja, dakle do kraja luksemburškog mandata, te drugi plan koji bi stupio na snagu "u slučaju promjene stanja", što vjerojatno znači u slučaju uhićenja Ante Gotovine.

Kako nadalje javlja FAZ, Austrija, Mađarska i Slovenija se trude pronaći fleksibilno rješenje dok su skandinavske zemlje, te posebice Velika Britanija i Nizozemska, šture i početak pregovora usko povezuju s izručenjem Gotovine Haaškom tribunalu. Ostali dnevnici uglavnom prenose agencijske vijesti koje izvješćuju o "nedvosmislenim naznakama" koje upućuju na odgodu pregovora Hrvatske i Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙