FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Trgovcima na prodajnim mjestima črnomeračke Ciglane produžen rok

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Zastupnici zagrebačke Gradskeskupštine danas su nakon višesatne rasprave donijeli odluku da setrgovcima na prodajnim mjestima u Črnomercu, na prostoru CiglaneZagreb, omogući prodaja do 1. siječnja 2006.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine danas su nakon višesatne rasprave donijeli odluku da se trgovcima na prodajnim mjestima u Črnomercu, na prostoru Ciglane Zagreb, omogući prodaja do 1. siječnja 2006.

To je prihvaćeno na prijedlog odnosno amandman SDP-a, na izmjenu Odluke o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica.

Inače, spomenutim trgovcima na prodajnim mjestima na Črnomercu po važećoj je odluci rok trebao isteći 30. svibnja ove godine.

I danas su prodavači prosvjedovali na Trgu sv. Marka, tražeći produljenje roka.

Klub zastupnika Hrvatskog bloka predlagao je da prodajna mjesta na Črnomercu ostanu do donošenja urbanističkoga plana te lokacije.

Vesna Pusić je u ime HNS-a rekla da se ta stranka zbog 1400 potpisa građana za ostanak prodavača na Črnomercu, te zanimanja Ciglane Zagreb i prodavača, zalaže da tržnica ostane na toj lokaciji, te da se proširi na prodaju voća i povrća. Također je navela da je i budućim urbanističkim planom moguć ostanak tržnice, ako to građani zatraže na javnoj raspravi.

Zdravko Birač je u ime Kluba zastupnika HDZ-a rekao da se stranka zauzima za trajno rješenje za prodajna mjesta (štandove) na Črnomercu, odnosno da se prostor Ciglane prenamijeni u tržnicu.

Poziv Vesne Pusić da treba zaštititi egzistenciju prodavača, većinom hrvatskih branitelja, Nenad Ivanković (SIN) nazvao je političkim cinizmom jer, kako je rekao, "Vesnu Pusić mnogi branitelji smatraju političkom maćehom, gorom od one u Pepeljugi".

Goran Brandić (HSP) začudio se brizi Vesne Pusić, te joj citirao navodnu njezinu izjavu, da je za branitelje rekla, da su "razbojnička banda ubojica i paravojske".

Pusić je tu njegovu tvrdnju nazvala bezočnom laži i zatražila ispriku.

SDP-ovac Ivo Jelušić rekao je kako HDZ i HNS u vezi s problemima prodajnih mjesta na Črnomercu imaju sličan prijedlog i zapitao je li, zbog tih i sličnih prijedloga na pomolu nova koalicija HDZ-a i HNS-a, a što su odmah opovrgnuli i Pusić i HDZ-ovac Davorin Tepeš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙